Gazete Vatan Logo

Ülkeyi mi kurtaracak?

Meghan Markle'ın Yahudi kökenli olması sebebiyle dedikodu çanları çalmaya başladı. İsrailli gazete, evliliğin bir bakıma siyasi olduğunu vurguladı.

Ülkeyi mi kurtaracak?

GAZETEVATAN.COM

İsrailli gazete Haaretz'teki Anshel Pfeffer imzalı 'Mehgan Krallığı kurtarabilir mi? başlıklı köşe yazısında Yahudi kökenli olan oyuncu Meghan Markle ile evliliğe onay veren Kraliyet ailesinin bunu siyasi çıkarlar için yapmış olabileceğini ileri sürdü.

Yazıda şu ifadeler yer alıyor;

"Meghan Markle evliliği ya da şu anda "Sussex Düşesi Meghan" olarak adlandırdılan Markle'ın evliliği gösteri dünyasının hayalini kurduğundan daha istismarcı bir sözleşmedir."

"36 yaşındaki Markle, oyunculuk kariyerinden vazgeçti, başarılı web sitesini kapattı ve aktivizmine tövbe ederek ikinci eşiyle evlendi.

İngiliz milletine, hayatının sonuna kadar, en tanınmış, çalışkan memurlar ve diplomatlarından biri olarak hizmet etmek üzere imzayı attı. Harry ile evliliğin o kadar uzun sürdüğünü varsayarsak..."

"Eğer Meghan ve Harry bunda başarılı olursa, Ortodox olmayan kraliyet gelini sadece kraliyet ortaklığının kurtuluşunu değil, en zayıf anlarından birinde ülke için eşsiz bir varlık olduğunu kanıtlayabilir."

Haberin Devamı

"İngiliz monarşisi şimdiye kadarki en büyük krizle karşı karşıya... Bir gün, önümüzdeki birkaç yıl boyunca, “Londra Köprüsü düştü” kelimeleri Londra'daki güvenli iletişim hatları üzerinden fısıldayacak. 92 yaşındaki Kraliçe Elizabeth, sağlığında kötü giden bir şeye işaret yokken onlarca yıllık kraliyet hizmetinin ardında, halkın karşısında görülmeyi azalttı ve artık denizaşırı seyahat etmiyor. Geçen yıl kocası Prens Phillip, artık halka açık etkinliklere katılmayacağını açıkladı."

Yazıda, Prens Charles'ın annesinin yerine geçmeye hazırlandığı fakat "Demokratik bir ülkede monarşinin saçma rolünü yerine getirmek için, Elizabeth gibi olmalısın." denerek Charles'ın 'sıkıcı' olduğundan bu görev için yetersiz olduğu da vurgulandı.

Yazıda ayrıca "Britanya’nın bu büyüye çok ihtiyacı var. Bir zamanlar dünyayı yöneten ordunun, yarım yüzyıldan fazla bir süredir İsrail ordusundan daha az tank ve savaş jeti ürettiği görülüyor. " dendi.

"İngiltere, Amerika ile olan önemli “özel ilişkisini” yitirdi. Dışişleri Bakanı Boris Johnson Washington'a yaptığı son ziyarette, İran anlaşmasından çekilmemesi için başkanla bir toplantı bile yapamadı. Bunun yerine Donald Trump'ın izlediği umuduyla Fox and Friends'e gitti."

Haberin Devamı

"İngiliz hükümeti'nin Filistinlilerle barış anlaşması imzalanana kadar İsrail'e kraliyet ziyareti yapmama politikası Kudüs ve Londra arasındaki etki dengesini çok çarpıcı bir şekilde değiştirdi. Bu yaz Prens William ilk ziyareti yapacak. Bu, Britanya'nın kendisini küresel diplomasinin yüksek tablosuna sokabilmesinin tek yolu olabilir."

"MEGHAN SEVEREK EVLENMİŞ OLABİLİR AMA..."

"Markle-Windsor nikahına uluslararası yoğun ilgi, Britanya'nın kraliyet ailesinin hâlâ çekeceği ilgiye işaret ediyor. Anayasal olarak, gerçek bir güce sahip değil, ancak dünya çapında küresel bir marka olarak düşünülebilen mevcut kraliyet ailelerinden sadece biri.. Hiç kimse, dünyanın en eski ve en istikrarlı demokrasilerinden biri olan İngiltere'nin kraliyet ailesine neden ihtiyaç duyduğunu gerçekten açıklayamaz, ancak ünlüler ve başarılarla bunu tartışmak zor olur. Meghan severek evlenmiş olabilir ama Windsors için daha mükemmel bir gelin bulamazlardı."

Haberin Devamı

Anshel Pfeffer, eski Dışişleri Bakanı'nın sözlerini de hatırlattı; "Yirmi beş yıl önce, o zamanlar Dışişleri Bakanı olan Douglas Hurd, İngiltere'nin imparatorluğunu kaybetmiş olmasına rağmen hala “kendi ağırlığının üzerine yumruk attığını” beyan etmişti. Bugün, başka bir orta büyüklükte ve vasat bir Batılı ülkeden daha fazlası olduğunu iddia etmek giderek zorlaşıyor. Herhangi bir ölçekte bir güç veya ağırlık değil. "

'MEGHAN'A İHTİYAÇLARI VAR'

"İngiltere'nin kraliyet ailesine, istisnai statüsünü korumak için daha önce hiç olmadığı kadar ihtiyacı var ve ailenin de köşede beklemekte olan çorak Kral Charles ile hayatta kalmasına yardım etmek için Meghan'a ihtiyacı var. Meghan artık Britanya markasının yaşamı için en popüler ve tanınmış küresel elçi oldu..."