Gazete Vatan Logo

Son dakika... Bakanlıktan açıklama: Teröristler tamamen çekilmedi!

Terör örgütü YPG mensuplarının Suriye'nin Menbiç kasabasından tamamen çekildiği haberleri gelmişti. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, YPG/PKK’nın Münbiç'ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı bulduklarını açıkladı.

Son dakika... Bakanlıktan açıklama: Teröristler tamamen çekilmedi!

Reuters, "Bu gelişme, Türkiye'nin uzun süredir gerçekleşmesini istediği bir koşul" yorumunda bulundu.

Associated Press (AP) haber ajansına göre böylece Ankara ve Washington arasında gerilime neden olan en önemli sorunlardan biri çözülmüş oldu.

Türkiye ve ABD aylar süren uzlaşmazlıktan sonra geçen ay Menbiç konusunda bir anlaşmaya varılmıştı. Buna göre terör örgütü YPG Menbiç'ten çekilecek, Türk ve Amerikan askerleri kasabada ve çevresinde güvenliği birlikte tesis edeceklerdi.

Yerel milis güçlerinin dün yaptığı yazılı açıklamada şöyle dendi:
"Uluslararası koaliyonla yapılan anlaşma uyarınca, YPG'nin askeri danışmanlarından oluşan son grup örgütümüzün eğitim ve geliştirilmesi çalışmalarını tamamlayarak 15 Temmuz itibarıyla Menbiç'ten çekilme misyonunu tamamladı."
DIŞİŞLERİ'NDEN YALANLAMA
Dışişleri Bakanlığı: "PYD/YPG’nin Münbiç’ten tamamen çekildiğine dair haberleri abartılı buluyoruz. Süreç halen devam ediyor. Devriye güzergahı üzerindeki kontrol noktalarından çekilme sürüyor. Ortak devriye hazırlık çalışmaları devam ediyor. Dolayısıyla Münbiçten bu aşamada PYD/ YPG’nin tamamen çekildiğine dair haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

Haberin Devamı