Gazete Vatan Logo

Son dakika... Sahiller kapatılmıştı! Tehlike büyüyor!

Costa del Sol plajlarından on bir ton denizanası temizlendi. Tatilciler denizde serinlemek yerine kumda terlemek zorunda kaldı. Son birkaç günde 150 kişi bu tehlikeli denizanası tarafından ısırıldı.

Son dakika... Sahiller kapatılmıştı! Tehlike büyüyor!

İspanya'nın Malaga şehrinin doğusundaki Nerja ve Velez-Malaga beldesi arasında 8 ton Torremolinos ve Mijas arasında kalan sahilden ise üç ton denizanası toplandı.

2012'den bu yana en kötü durumlardan biri olarak tanımlanan yok etme haftasından sonra durum bugün normale döndü.

Denizanası, sokmalarda yanma hissi, yoğun ağrı, iltihap ve kırmızı döküntüler verdiği söylenen ve leylak renki iğneleri olan bir tür olarak tanımlandı.

Costa del Sol'da son birkaç günde yaklaşık 150 kişinin denizanası tarafından ısırıldığı bildiriliyor.

Denizanası sayısının yüksek olmasının nedeni, mevsimsel olmayan yağmurlar ve hava sıcaklığı aniden yükselirken onları kıyılara getiren sert rüzgarlara bağlandı.

KIRMIZI BAYRAK ÇEKMİŞLERDİ
Geçtiğimiz nisan ayında, İspanya'nın güneyindeki popüler sahil kesimi olan Costa Blanca'da dünyanın en tehlikeli denizanası türlerinden biri olan Physalia physalis (Portuguese man o' war) görülmüştü.

Belediye binası şefleri, Altea'de bulunan Benidorm yakınlarındaki plajlarda “bir sonraki duyuruya kadar” kırmızı bayrak çekmişlerdi.

Haberin Devamı

Kamu güvenliği için kırmızı bayrakların çekildiğini söyleyen sözcü, “Bu yüzden 24 Nisan'dan itibaren bir sonraki duyuruya kadar, bir önlem olarak denize girilmesini yasaklamaya karar verdik." şeklinde konuşmuştu.