Gazete Vatan Logo

Son dakika: Peş peşe canlı bomba operasyonları! Sayı her geçen dakika artıyor

Bugün düzenlenen operasyonlarda İstanbul, İzmir, Ankara'da çok sayıda DEAŞ'lı gözaltına alındı. Bayram öncesi saldırı hazırlığında olan teröristler MİT destekli operasyonla yakalandı. İşte detaylar...

Son dakika: Peş peşe canlı bomba operasyonları! Sayı her geçen dakika artıyor

İzmir'de MİT'in de desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli yakalandı

İzmir'de Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) desteğiyle DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda 10 zanlı gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, çatışma bölgelerinde bulunan DEAŞ üyeleriyle irtibatlı bazı kişilerin, örgütün propagandasını yaparak eleman kazandırdığı, finansal destek sağladığı bilgisi üzerine tespit edilen şüphelilere yönelik gözaltı kararı verdi.

MİT Bölge Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah Menemen, Bornova, Buca ve Karabağlar ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılar, sağlık kontrollerinin ardından ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

ANKARA

Irak'ın Telafer kentinden yasa dışı yollarla Ankara'ya gelen ve Ramazan Bayramı öncesi eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü DEAŞ üyesi N.A.F, terörle mücadele ekiplerince düzenlenen operasyonla yakalandı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Irak'ın Telafer kentinde faaliyet gösteren terör örgütü DEAŞ üyesi N.A.F'nin illegal yollarla yurda girdiği bilgisini alan Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Takibe alınan zanlının, başkentteki bazı önemli noktaların keşfi ve istihbaratını yaptığı ve Ramazan Bayramı öncesi kanlı bir eyleme hazırlandığı belirlendi.
Zanlının bulunduğu adrese operasyon düzenleyen ekipler terörist N.A.F'yi gözaltına aldı ve keşif notları ve çeşitli dokümanlara da el koydu.
Operasyonun sürdürüldüğü ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi.

İSTANBUL

Alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ adına faaliyette bulunan, geçmişte çatışma bölgelerine giderek canlı bomba eğitimi alan ve sansasyonel eylem hazırlığında olduğu belirlenen 11 zanlının yakalanması için çalışma başlattı.
Soruşturma kapsamında, Sultanbeyli, Beylikdüzü, Sancaktepe, Ümraniye, Maltepe, Eyüpsultan, Bahçelievler, Esenler ve Arnavutköy'de 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, şüphelilerden 8'ini gözaltına aldı.
Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.
Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, diğer 3 kişinin yakalanması için çalışıldığı bildirildi.

Haberin Devamı