Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ölüm haberi Mesut Yılmaz ve eşine verildi

Eski Başbakan Yılmaz'ı taşıyan tarifeli uçak, İstanbul'a indi. Yılmaz ve eşini iş adamı Abdurrahim Albayrak ve bazı yakın dostları karşıladı. Albayrak Yılmaz çifti araca bindikten sonra 'Başınız sağolsun' diyerek oğullarının ölüm haberini verdi. Havaalanından ayrılan Yılmaz çiftine ambulanslar da takip etti.

Son dakika... Ölüm haberi Mesut Yılmaz ve eşine verildi

Beykoz'daki evinde ölü bulunan eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın (38) cenazesi, Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Yılmaz'ın evde silahla vurulmuş halde ölü bulunmasına ilişkin Cumhuriyet Savcılığı ile Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sürüyor.

Bölgede güvenlik önlemi alan polis, ev ve çevredeki güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı.

Yılmaz'ın cenazesi, incelemelerin tamamlanmasının ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İşadamı Abdurrahim Albayrak otopsi ve cenazeyle ilgili evrakları teslim aldı. Cenaze Zincirlikuyu’ya gidecek. Yavuz Yılmaz, Beykoz’daki aile mezarlığında babaannesinin yanında toprağa verilecek.

MESUT VE BERNA YILMAZ'IN BULUNDUĞU UÇAK İSTANBUL'A İNİŞ YAPTI

Bu sabah saatlerinde Beykoz’daki evinde ölü bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırılmıştı. Durumdan habersiz olan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz ise akşam saatlerinde ABD’den Türkiye’ye döndü. Türk Hava Yolları’nın Los Angeles’tan kalkan tarifeli uçağıyla saat 19.30’da Atatürk Havalimanı’na gelen Mesut Yılmaz ve eşini yakınları karşıladı. Mesut Yılmaz daha sonra havalimanından beraberindeki konvoyla havalimanından ayrıldı.

Haberin Devamı

ACI HABER VERİLDİ

Yılmaz ve eşini iş adamı Abdurrahim Albayrak ve bazı yakın dostları karşıladı. Albayrak Yılmaz çifti araca bindikten sonra 'Başınız sağolsun' diyerek oğullarının ölüm haberini verdi. Havaalanından ayrılan Yılmaz çiftine ambulanslar da takip etti.

MESUT YILMAZ HASTANEDEN AYRILDI

ABD’den gelerek oğlunun cenazesinin bulunduğu hastaneye giden eski Başbakan Mesut Yılmaz hastaneden ayrıldı. Mesut Yılmaz’ı hastanede Fatih Terim, Sadri Şener ve Abdurrahim Albayarak yalnız bırakmadı.
Bu sabah saatlerinde Beykoz’daki evinde ölü bulunan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna kaldırılmış oradaki işlemlerinin ardından özel bir hastanenin morguna götürülmüştü. Durumdan habersiz olan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz ise akşam saatlerinde ABD’den Türkiye’ye gelerek, beraberindekilerle birlikte hastaneye gitmişti. Hastaneye gelen Fatih Terim, eski Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener, iş adamı Abdurrahim Albayrak ve çok sayıda iş adamı Mesut Yılmaz’ı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 1 saat hastanede kalan Mesut Yılmaz beraberindekilerle beraber geldiği araca binerek hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı

4 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili olarak polis ekipleri şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesini aldı.

Otopsiye dair ilk detaylar

Ön otopsideki ilk gözlemlere göre Yılmaz oturur vaziyette iken vuruldu. Kurşun çapraz bir doğrultuda kafaya girdi ve çıktıktan sonra üç ayrı duvardan sekerek birkaç parçaya bölündü.

Yılmaz’ın yanında bulunan ve 1993 yılında Mesut Yılmaz’a hediye edilen Smith Wesson marka silahın bu markanın 'pocket' (cep) olarak adlandırılan en küçük modeli olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Korumaları buldu

Mehmet Yavuz Yılmaz dün gece korumalarını gönderdikten sonra yalnız yaşadığı Beykoz konaklarında istirahata çekildi. Gece yarısı geçirdiği bunalım sonucu kafasına tek el ateş ettiği düşünülen Yavuz Yılmaz’ın cesedini sabah eve gelen korumaları buldu.


Telefonla arayıp cevap alamadıkları Yılmaz’ın durumundan şüphelenen korumaları, kapıyı kırarak içeri girdikleri evin yatak odasında kendisini yatağı üzerinde ölü vaziyette buldu.

Polisi arayan korumaların verdiği bilgiyle olay yerine giden ilçe ekiplerinin çağırdığı olay yeri uzman ekipleri ceset ve yatak üzerinde yaptıkları incelemelerde Yavuz Yılmaz’ın yanı başında bir silah buldu. Silahın Mehmet Yavuz Yılmaz’ın ruhsatlı silahı olduğunu tespit eden ekipler, Yılmaz’ın elinden ve silahından barut izleri alıp el swabı incelemesi yaptı.

İçişleri Bakanı Süleman Soylu bütçe görüşmelerinde, Yavuz Yılmaz'ın vefatıyla ilgili söz alarak şunları söyledi:

"Eski Başbakanlarımızdan eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz ve Berna Yılmaz hanımın oğlu bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat ettiğini öğrendik. Olayın haber alınması üzerine vali, emniyet müdürü ve beykoz emniyet müdürü ile temas kurduk.

Haberin Devamı

Sayın Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor. Uçak yoculuğunda. Biz amcalarıyla temas kurduk. Allah mekanını cennet eylesin. Olayla ilgili arkadaşların incelemeleri sürüyor. Ben de Yılmaz Ailesi ve Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin’’ Siyasi parti grup başkanvekilleri ve TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da Genel Kurul'da yaptıkları konuşmalarla Yılmaz Ailesi'ne başsağlığı dileklerini iletip, sabır dilediler

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç konuşmasında olayla ilgili "intihar" iddiasında bulundu.

Yavuz Yılmaz kimdir?

Yavuz Yılmaz kardeşi Hasan Yılmaz ile işletmecilik yaptı. CFS İstanbul Yatırım AŞ'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Yılmaz kardeşlerin şirketi uluslararası alanda petrol, petro-kimya ve doğal taş ticareti yaptı.


Ardından 2009'da gıda sektöründe faaliyet göstermek için kurulan şirket Quick China'nın İstanbul franchisingini alarak sektöre girdi. Daha sonra kendi markaları olan Elio, Elio Sedef ve Mitzi ile yoluna devam etti.

Ancak Yılmaz Kardeşler restoran işinde beklediğini bulamadı. Ataköy Marina Park'taki Elio'yu kapatan, Nişantaşı'ndaki ana şubelerini eski CEO'ları Aydın Samanlı'ya devreden kardeşler diğer markaları Quick China'yı da elden çıkardı.

Şu anda CFS İstanbul'un tek restoranı Sedef Adası'nda faaliyet gösteren Elio Sedef. Şirket restoranın yanısıra En-Mar Prodüksiyonla medya alanında televizyon program CFS İstanbul uluslararası alanda petrol, petrol ürünleri, petro kimya ve maden ürünlerinin ticaretini de yapıyor.

3 Restoran işinde beklediğini bulamayan eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğulları Hasan ve Yavuz Yılmaz, 3. havalimanının hafriyat işine de girdi. Yılmaz kardeşlerin şirketi CFS ve diğer 10'a yakın hafriyatçı şirketin yaptığı işin büyüklüğü ise 1 milyar Euro'nun üzerinde. Öte yandan Yavuz Yılmaz'a 2015 yılında CHP yönetimi, Rize Milletvekilliği teklifi de sundu.

Ayrıca Yavuz Yılmaz nişanlandığı sunucu Neşe Sapmaz ile 3 yıl birlikteliğin arkasından ayrıldı.