Gazete Vatan Logo

Son dakika... Kuzey Irak'la ilgili flaş karar!

Irak Yüksek Federal Mahkemesi'nden son dakika haberleri geliyor... Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de düzenlediği gayrimeşru bağımsızlık referandumun sonuçlarının geçersiz olduğuna karar verdi. IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'den açıklama geldi.

Son dakika... Kuzey Irak'la ilgili flaş karar!

Bir mahkeme yetkilisinin Reuters'e verdiği bilgiye göre, Irak Yüksek Federal Mahkemesi 25 Eylül'de yapılan bağımsızlık referandumunun anayasaya aykırı olduğunu ve oyların sonuçlarının geçersiz olduğuna karar verdi.

Mahkeme, Irak'ın merkezi hükümeti ile Kuzey Irak da dahil olmak üzere bölgeler arasındaki uyuşmazlıkların çözümünde sorumluk sahibi...

"TEK TARAFLI BİR KARAR"
IKBY merkezli Rudaw'ın haberine göre, Erbil'deki basın toplantısında konuşan IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, Irak Federal Mahkemesi'nin referandumun anayasal olmadığıyla ilgili kararı hakkında, "Federal Mahkeme'nin kararı son karardır, temyize gitmez. Maalesef tek taraflı bir karar almışlardır" dedi.
Bağdat'a yönelik diyalog çağrılarının sürdüğünü ifade eden Barzani, "Eğer Bağdat ve uluslararası toplum Irak'ın bütünlüğüne bağlı ise anayasa tamamen uygulanmalı" ifadelerini kullandı.
Barzani "Anayasa tek bir paket ve bütün olarak uygulanmalı, seçime bağlı olarak değil" dedi.
Barzani ayrıca "Bize göre eğer anayasa olduğu gibi uygulanırsa bu ülkede hiçbir sorun kalmaz. Eğer anaysa uygulansaydı, referanduma gerek kalmayacaktı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı