Gazete Vatan Logo

Son dakika... İstanbul'da bina çöktü!

Kağıthane'de istinat duvarının çökmesinin ardından oluşan toprak kayması, 4 katlı binanın çökmesine neden oldu. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Yıkılan bina çevresinde ve risk altındaki 10 binanın sakinleri tahliye edildi." denildi.

Son dakika... İstanbul'da bina çöktü!

Olay, Kağıthane Yahya Kemal Mahallesi Akkaya Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir inşaat temelinde yapılan kazı sırasında toprak kayması meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.
ÇEVREDE BULUNAN BİNALAR DA BOŞALTILDI
Kısa sürede olay yerine gelen polis ve zabıta ekipleri, toprak kaymasının yaşandığı yere güvenlik şeridi çekerek, çevrede bulunan binaları da tedbir amaçlı boşalttı. 3 bina tedbir amaçlı boşaltılırken, yanında toprak kayması yaşanan bir bina büyük bir gürültü ile çöktü. Binanın çökme anı kameralara saniye saniye yansırken çevredeki bazı binalarda da çökme riski olduğu öğrenildi.

10 BİNA TAHLİYE EDİLDİ
İstanbul Valiliği, Kağıthane’de risk altındaki 10 binanın tahliye edildiği açıkladı.
Kağıthane’de bir binanın çökmesinin ardından İstanbul Valiliğinden konuya ilişkin açıklama yapıldı. Valilikten yapılan açıklamada, “Kağıthane İlçemiz Yahya Kemal Mahallesi Akıncı Sokak 22 numaralı adreste bulunan bina, bitişik parseldeki istinat duvarının çökmesi nedeniyle bugün saat 14.15’te yıkılmıştır. Sabah saatlerinde bina sakinleri tahliye edilmiş ve çevre emniyeti sağlanmış olup, olayda yaralı veya can kaybımız yoktur. Yıkılan bina çevresinde ve risk altındaki 10 binanın sakinleri tahliye edilmiş, ilgili kurumlarımızca olay yerinde gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır” denildi.

Haberin Devamı