Gazete Vatan Logo

İstanbul'da demir yolunda iki iş makinesi çarpıştı

Bakırköy'de Halkalı-Gebze banliyö tren hattında elektrik hattı döşeyen araç ile ray bakım çalışmaları yapan araç kafa kafaya çarpıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kazada iki kişinin yaralandığını duyurdu.

İstanbul'da demir yolunda iki iş makinesi çarpıştı

Bakırköy'de Halkalı-Gebze banliyö tren hattındaki sabah saat 09.00 sıralarında kaza meydana geldi. Halkalı-Gebze banliyö tren hattında ray bakım çalışması yapan araç, Florya mevkiinde aynı hatta elektrik hattı döşeyen araçla kafa kafaya çarpıştı. Kaza nedeniyle olay yerine itafiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan 2 kişi ambulansla hastane kaldırıldı.
"BÜYÜK BİR TOZ BULUTU KALKTI"
Kazayı gören bir görgü tanığı, "Sarı yol bakım aracı Florya tarafından korna çalarak geliyordu. Diğer araç sabit duruyordu. Üzerinde bir kişi çalışıyordu. Çarpıştılar. Büyük bir toz bulutu kalktı" dedi.
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kaza ile ilgili açaklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Bugün saat 09:30 sularında demiryolu trafiğine kapalı olan Kazlıçeşme -Halkalı şantiyesi demiryolu güzergahının Florya -Akvaryum kesimine bir UNİMOG İş makinesi ile bir katener aracı çalışma ve malzeme taşımak üzere hatta girmiştir. Söz konusu iki iş makinesi birbiriyle çarpışmış ve olay sonucunda araçtan atlama sonucu iki işçi yaralanmıştır. Bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan test sürüşü yapan trenlerin kaza yaptığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır."

Haberin Devamı