Gazete Vatan Logo

Son dakika... İran'da saldırı! Ölü ve yaralılar var

İran'ın Ahvaz kentindeki askeri geçiş töreni sırasında terör saldırısı oldu. Ölü ve yaralılar var. İran'dan saldırıyla ilgili gelen açıklamada 'karşılığı olacak' mesajı verildi. İran saldırının ardından, Irak'a açılan iki gümrük kapısını geçici süreliğine kapattı. İran Ordu Sözcüsü, saldırganların iki körfez ülkesi tarafından eğitildiğini, ABD ile İsrail'le bağlantılı olduklarını söyledi.

Son dakika... İran'da saldırı! Ölü ve yaralılar var

Komşudan çok kötü son dakika haberleri geliyor. İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde İran-Irak savaşının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen askeri geçit töreni sırasında töreni sırasında saldırı düzenlendi.

Devlet televizyonuna bir gazetecinin söylediğine göre, birçok silahlı adam geçit törenindekilere ateş açtı. 24 ölü, 53 yaralı var.

Yerel basındaki haberlerde, askeri üniformalı saldırganların geçin töreni yapan güvenlik güçlerine ateş açtıkları, 10 dakika süren saldırıda devrim muhafızlarına bağlı 8 askerin öldürüldüğü belirtildi.

İran devlet televizyonuna konuşan Hüseyinzade, askeri ve siyasi yetkililerin katıldığı törene saldırı düzenleyenlerden 2'sinin ölü, 2'sinin de sağ yakalandığını ifade etti.
SALDIRI İKİ ÖRGÜT ÜSTLENDİ
Ahvaz'daki terör saldırısını İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı Al Ahvaziye örgütü üstlendi. DAEŞ terör örgütü ise, kendisine ait "Amaq" adlı internet sitesinden yaptığı açıklama ile İran'daki saldırıyı üstlendi.
İKİ KÖRFEZ ÜLKESİ EĞİTTİ
İran Ordu Sözcüsü, saldırganların iki körfez ülkesi tarafından eğitildiğini, ABD ile İsrail'le bağlantılı olduklarını söyledi.
İRAN'DAN SERT CEVAP

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, katliamla ilgili yaptığı açıklamada,saldırıdan 'ABD ve terörün bölgesel destekçilerinin sorumlu olduğunu' söyleyerek suçu yabancı rejimlere yükledi.
Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eğitilen, silahlandırılan ve yabancı bir rejim tarafından desteklenen teröristler Ahvaz'a saldırdılar" dedi. İran geçit törenine yapılan saldırıya hızlı ve kararlı bir şekilde cevabını verecek." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı