Gazete Vatan Logo

Son dakika! Haberler peş peşe geliyor! Şu anda çok sayıda...

FETÖ soruşturmaları kapsamında son dakika haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Az önce gelen son bilgilere göre Ankara merkezli 16 ilde görevdeki 110 subay hakkında gözaltı kararı verildi. Karabük merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda ise 5'i muvazzaf asker olan 8 kişi gözaltına alındı.

Son dakika! Haberler peş peşe geliyor! Şu anda çok sayıda...

FETÖ operasyonları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ederken yeni gelişme az önce yaşandı. Hava Kuvvetlerindeki FETÖ yapılanması soruşturmasında, aralarında 3 albay, 2 yarbayın olduğu tamamı muvazzaf 110 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen 110 şüpheliden 85'i, 16 ildeki operasyonlarda gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3 yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Şüphelilerden 5'inin pilot olduğu belirtildi.

Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tamamı muvazzaf şüphelilerin yakalanması için Ankara merkezli 16 ilde operasyon başlattı.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 85 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Zanlıların ifade işlemleri için Ankara'ya getirileceği, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

KARABÜK MERKEZLİ 7 İLDE OPERASYON

Karabük merkezli 7 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda, 5'i muvazzaf asker olan 8 şüpheli gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup askeri şüphelilerin tespitine yönelik olarak çalışmalarda belirlenen 9 şüpheliye operasyon düzenlendi. Karabük merkezli , İstanbul, Eskişehir, Bursa, Kahramanmaraş, Diyarbakır ve Hatay illerinde eş zamanlı yapılan operasyonda 5'i muvazzaf asker 8 şüpheli yakalanırken 1 şüphelinin yakalama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.