Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Büyük saldırı başlattılar! Esad'a...

Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Lübnanlı bir medya organının bildirdiğine göre Suriye hükümetine ait bölgelere büyük bir saldırı başlatıldı.

Son dakika haberi: Büyük saldırı başlattılar! Esad'a...

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Hizbullah'a bağlı Lübnanlı bir medya organının bildirdiğine göre, Hama kentinin kuzeyindeki Suriye hükümetine ait bölgelere büyük bir saldırı başlatıldı.

Eski adıyla Nusra cephesi olarak bilinen Heyet Tahrir el-Şam'ın da dahil olduğu saldırıda devlet kontrolündeki köylere yönelik planlı bir saldırının gerçekleştirildiği belirtildi.

Hizbullah tarafından yönetilen askeri haber kaynağı, ordu ve müttefiklerinin Nusra Cephesi ve ona bağlı grupların bölgede başlattığı büyük çaplı saldırıyı püskürttüklerini bildirdi.

El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi, geçen hafta Kazakistan’daki ateşkes görüşmelerini tanımadığını belirterek, savaşmaya devam edeceğini duyurmuştu.

IRAK ORDUSU SINIRDA SALDIRI BAŞLATTI

Bu arada, sabah saatlerinde Irak ordusu Suriye sınırına yakın kilit bir nokta olan El-Anbar valiliğine yeni bir saldırı başlattığı haberleri de geldi.