Gazete Vatan Logo

Eğitimde yeni dönem!

Sinop’ta partisinin düzenlediği mitinge katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitimle ilgili üç müjde verdi. Okullarda sabahçı öğlenci kalkacak, bitişik el yazısı kullanılmayacak ve ilkokul sonrası yabancı dil ağırlıklı olacak

Eğitimde yeni dönem!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sinop’ta yaptığı açıklamada, 2017-2018 eğitim öğretim yılında yeni düzenlemelerin hayata geçirileceğini söyledi. Bakan Yılmaz, ikili eğitim sisteminin kaldırılacağını, bitişik eğik el yazısıyla öğretimden vazgeçileceğini ve ilkokuldan sonra yabancı dil ağırlıklı sınıf kurulacağını açıkladı.

Sabahçı öğlenci...

Bakan Yılmaz, “İkili eğitim sistemini daha kaliteli bir eğitim için kaldıracağız. Başbakanımızın talimatı ‘Önümüzdeki dönemde, ikili eğitimi kaldıracaksınız’ dedi. Önümüzdeki yıl ikili sistem kalkacak” dedi. Bakan Yılmaz şöyle devam etti: “Çocuklarımızı bilgi hamalı yapmak istemiyoruz. Öğrettiğimiz bilgilerin çocuklarımızın hayatlarında faydası ve katkısı olsun yani geleceğinde o bilgi kendisine faydalı olsun diye.”

Yabancı dil ağırlıklı

Bakan Yılmaz yabancı dil ağırlıklı eğitim için şu ifadeleri kullandı: İlkokuldan sonra yabancı dil ağırlıklı sınıf haline getiriyoruz. Hazırlık sınıfı gibi. İstiyoruz ki evlatlarımız kendi ana dili gibi anlayabilsin. Kafasındaki düşüncesinde ne varsa onu ifade edebilsin diye. Müfredatımızı yeniliyoruz. Önümüzdeki dönem 1-5-9’dan itibaren inşallah yeni müfredatla eğitime başlayacağız.

Ekli yazı kalkıyor

Öğretmenler ve velilerin sürekli eleştirdiği ekli yazı sistemi de değişiyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ‘bitişik eğik el yazısı’ kaldırılacak. Bunun yerine dik temel harfler kullanılacak. Bakan Yılmaz’ın açıklaması şöyle: Yazma eğitiminde önümüzdeki yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak.

Haberin Devamı