Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine'yi açıkladı

Yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni Kabine'yi açıkladı. Bir Cumhurbaşkanı yardımcısı 16 bakandan oluşan kabinede 2 kadın bakan yer alıyor. Meclis'ten 4 isim kabinede yer bulurken, 12 yeni isim de kabineye girdi. Yeni kabinende Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine'yi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'de düzenlediği toplantıda Türkiye'de ilk kez uygulanan Cumhurbaşkanılğı Hükümet Sisteminin ilk bakanlarını açıkladı.

Erdoğan düzenlediği basın toplantısında şunları dile getirdi: Ülkemiz tarihinin önemli demokratik dönüşümlerinden biri bugün başarıyla tamamlanmıştır. Dünyada yönetim sistemini, demokratik yollarla değiştirebilen az sayıdaki ülke arasına Türkiye olarak girmiş bulunuyoruz. Demokrasimiz 15 temmuz gecesi milletin kanı ve canıyla ispat etmiştir.Gerek katılım itibarıyla gerekse sonuçlara baktığımız zaman dünyada eşi benzeri olmayan bir seçim gerçekleşmiştir. Bir kez daha seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını Allah'tan temin ediyorum. Seçimlerde sandığa giderek 50 milyon vatandaşımıza parti ayrımı gözetmeksizin şükranlarımı sunuyorum.

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaası için yüreğinde ülke ve millet sevdası olan herkesle çalışmaktan memnuniyet duyacağız. Değerli arkadaşlar yeni yönetim sisteminin hazırlıklarına 16 Nisan halk oylamasının hemen ardından başlamıştık.

Haberin Devamı

Bakan yardımcılarından başlayarak aşağıya doğru üst yönetim yapılarının hazırlıklarını tamamlıyoruz. Yeni yönetim mimarisini seçimlerden önce milletimizle de paylaşmıştık. Geçtiğimiz hafta boyunca da kanun değişiklikleri Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün de resmen göreve başladık. Böylesine kapsamlı ve önemli bir değişimin kolayu olmadığı bir gerçektir. Ne bizim ne de bundan sonra gelecek olan cumhurbaşkanının yürütme konusunda milletimize öne sürecekleri bahaneleri kalmamıştır.

Milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız. Değerli arakdaşlar cumhurbaşkanı olarak yeni dönemdeki en önemli yetkilerimizden biri de kabinemizi hiçbir sınırlamaya tabii olmaksızın oluşturabilmektir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Fuat Oktay (Önceki görevi Başbakanlık Müsteşarı)

Adalet Bakanlığı: Abdülhamit Gül

Dışişleri Bakanlığı: Mevlüt Çavuşoğlu

İçişleri Bakanlığı: Süleyman Soylu

Milli Savunma Bakanlığı: Hulusi Akar (Önceki görevi Genelkurmay Başkanı)

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı: Ziya Selçuk (Önceki görevi Eğitimci)

Sağlık Bakanlığı: Fahrettin Koca

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Fatih Dönmez (Önceki görevi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Mehmet Cahit Turan

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Murat Kurum

Tarım ve Orman Bakanlığı: Bekir Pakdemirli

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Mehmet Ersoy (Öceki görevi İş İnsanı)

Gençlik ve Spor Bakanlığı: Mehmet Muharrem Kasapoğlu

Çalışma, Sosyal Hizmetler-Aile Bakanlığı: Zehra Zümrüt Selçuk (Önceki görevi KADEM Ankara Temsilcisi)

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Berat Albayrak

Ticaret Bakanlığı: Ruhsar Pekcan

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Mustafa Varank