Gazete Vatan Logo

Son dakika... Çanakkale'de korkutan deprem

Merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul, İzmir, Çanakkale, Tekirdağ, Kırıkkale ve Bursa'da hissedildi. AFAD deprem büyüklüğünü 5.0 olarak duyurdu. Kentte küçük çaplı 4 deprem daha meydana gelirken Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan depremin 45 saniye sürdüğünü ifade etti. İstanbul Valiliği, "Deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır" açıklamasında bulundu. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise "Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık" diye konuştu. Uzmanlardan da bölgedeki deprem hareketliliği ile ilgili uyarılar geldi.

Son dakika... Çanakkale'de korkutan deprem

Marmara'da korkutan deprem. Saat 21. 23 sıralarında merkezi üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul Bursa İzmir, Tekirdağ, Kırklareli gibi illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi depremim büyüklüğünü 5.4 olarak duyururken, AFAD ise 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi: "Türkiye saati ile 21.23'te merkez üssü Ayvacık olan Mw 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 5.10 kilometre derininde meydana gelen bu depremin en yakın yerleşim birimi olan Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı bir köyüne uzaklığı 2.53 kilometredir."

HALK SOKAĞA ÇIKTI

Depremin ardından Çanakkale'de halk korkuyla sokağa döküldü.

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan şu açıklamayı yaptı: "Çok kısa sürdü. Her hangi bir zaiyat yaratmadı. Aşağı yukarı 45 saniye sürdü. AFAD'la toplantı oldu, çalışmalarımız devam ediyor. Şiddetli başlayıp hafif devam etti. Korkanlar var, sosyal tesisleri açık bırakacağız. Eve girmek istemezler gelebilir. Tabandan 2 kez vurdu. İnsanların akşamı geçirmeleri için sosyal tesislerimizi sabaha kadar açık bırakıyoruz."

Haberin Devamı

AFAD:OLUMSUZ BİR DURUM YOK

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu "Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık. Bu sevindirici bir gelişme. Köy köy irtibatı sürdürüyoruz." dedi. AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu şunları ifade etti: Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık. Bu sevindirici bir gelişme. Köy köy irtibatı sürdürüyoruz. Her iki bölgeden de Marmara ve Ege’den hissedildiği bilgisine sahibiz. Şu ana kadar yılkım söz konusu değil. En önemlisi can kaybı yaralının olup olmamasıdır. Ancak takip etmeyi sürdürüyoruz. AFAD İl Müdürü Yılmaz, şunları söyledi:"Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz. AFAD ekipleri şu anda depremin merkez üssünde inceleme çalışmalarını sürdürüyor."

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ' NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Çanakkale Ayvacık merkezli depreme ilişkin açıklamasında İstanbul’da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Saat 22.15 itibariyle GAMER, polis, jandarma, itfaiye, sağlık ve diğer haber merkezleriyle yapılan görüşmelerde;Çanakkale Ayancık merkezli deprem sonucu ilimiz dahilinde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı bilgisi alınmıştır

UZMANLARDAN UYARI GELDİ

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan depremin ardından "2019-2025’i yoğun depremlerle geçirebiliriz. Çanakkale Biga ‘da bir yoğunlaşma var." şeklinde konuştu. A Haber'e konuşan Ercan şunları dile getirdi; "Burada 1-2 yıl önce büyük bir depremimiz olmuştu. Denize doğru bir yürüme var. Orada tuzla jeotermal yerde de kendini gösteriyor. Bu Edremit kırığı Bababurnu'ndan doğru Bozcaada'nın altından uzanıyor. Daha bir saat önce bir basın mensubu aramıştı. Ne olacak demişti bu depremler. Bende bir kaç güne kadar deprem bekleniyor demiştim. Yaklaşık 1 aydır açıklama yapıyorum. 2019 yılı bir deprem yılı olacak Türkiye için. Anadaolu yarımadası için. 2019 VE 2025'i yoğun depremle geçirecekmişiz gibi görünüyor. Hemen hemen her yerden depremler vuruyor. Özellikle Çanakkale'de yoğunlaşma var. Biraz önce Ayvacıkta olan deprem hem btı anadolu kırıklarından etkilenen hem de Marmara'dan etkilenen deprem. Bu etkinin arkasından daha büyük deprem gelir ya da gelmez bilemiyoruz. istabbul içinde olmak içinde 1200 kilometre çaplı alanda sarsıntı hissedildi. 4 ile 5 arasında büyük fark var. En az 30 tane deprem olması gerekir.. vatandaşlarımızın korkması normal ama paniklemesin engellememiz gerekiyor."

Haberin Devamı

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, ise "Müstakil bir deprem olmasını umuyoruz. Paniklemesinler, dikkatli olmalarında fayda var" dedi. Ersoy, olası artçı depremlere karşı vatandaşların yarım saat-bir saat dışarıda kalmalarını tavsiye etti..

Haberin Devamı