Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ateşkes sona erdi, kana bulandı!

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin yaklaşık iki hafta önce Taliban'a yönelik tek taraflı ateşkes ilan edildiğini ve ateşkesin 20 Haziran'a kadar süreceğinin kaydedilmesinin ardından, bugün ateşkesin sona ermesiyle birlikte Taliban ilk saldırısını gerçekleştirdi, 30 kişi hayatını kaybetti

Son dakika... Ateşkes sona erdi, kana bulandı!

Başkan Gani, video aracılığıyla yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinden, Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak şekilde Taliban'a karşı operasyonlarını durdurmasını istemiş, ateşkesin 12 Haziran'da başlayıp, 19 Haziran'da sona ereceğini belirterek Taliban dışındaki DEAŞ, Hakkani ve diğer terör örgütlerine yönelik operasyonların devam edeceğini belirtmişti.

Taliban da Afganistan'ın ateşkes çağrısına karşılık tarihinde ilk kez ateşkes ilan etmiş, ancak 2 gün önce ateşkesin sona erdiği tarihte savaşa yeniden başlayacaklarını duyurmuşlardı.

Anadolu Ajansı'nın bildirdiğine göre, Afganistan'ın batısındaki Badgis vilayetinde Taliban'ın iki kontrol noktasına düzenlediği saldırılarda ilk belirlemelere göre 30 asker öldü.
Badgis İl Konseyi Başkanı Abdülaziz Beg, Taliban militanlarının Bala Murgha bölgesinde iki kontrol noktasına saldırdığını ve yardıma gelen güçleri tuzağa düşürdüğünü söyledi.
Beg, dün akşamdan bu sabaha kadar süren saldırılarda en az 30 Afgan askerin hayatını kaybettiğini, militanlardan da ölenler olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı