Gazete Vatan Logo

Son dakika... ABD'ye uyarı! 'Ordumuzdan elini çek'

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD'yi Çin Ordusu üzerindeki yaptırımları geri çekmesi konusunda şiddetle uyardı.

Son dakika... ABD'ye uyarı! 'Ordumuzdan elini çek'

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Çin'in Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi ve Rus savaş uçağı alımına yaptırım kararı getirmesine tepki göstererek, bu karardan dönülmesi çağrısı yaptı.

Dün, Amerikan yönetiminden Çin’e Rusya’dan savaş uçağı ve füze savunma sistemi satın aldığı için yaptırım gelmişti.

Amerikan Maliye Bakanlığı Pekin’in, 2016 yılında Amerika’daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla Rusya’ya uygulanan yaptırımları ihlal etmesini gerekçe göstermişti.

Bugün, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Beijing'de yaptığı basın toplantısında, ABD'yi Çin ordusu üzerindeki yaptırımları çekmesi için kuvvetli bir şekilde uyardı.

ABD’nin yaptırım kararının uluslararası temel normları ciddi şekilde ihlal ettiğini belirten Sözcü Geng, bu kararın iki ülke, iki ordu ilişkilerine ciddi zarar verdiğini söyledi.
Pekin'den yapılan açıklamada, 'Ya bu kararından vazgeç ya da sonuçlarına katlanmaya hazır ol" denildi.
RUSYA: ATEŞLE OYNAMAK APTALLIK
ABD'nin Çin üzerindeki yaptırımlarına Rusya'dan da çok sert bir yanıt geldi.
Moskova'dan yapılan açıklamada ise 'Global istikrar diye bir şey olduğunu hatırlamaları onların yararına olur ancak onlar Rusya ve Amerikan bağlarındaki tansiyonu daha da artırıyor. Ateşle oynamak aptallık, çok daha tehlikeli olabilir." açıklaması yapıldı.
ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen 200 milyar dolarlık ürüne 24 Eylül'den itibaren yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacağını bildirmesinden sonra Çin'den ABD'nin yaptırımına cevap gelmişti.

Haberin Devamı