Gazete Vatan Logo

Son dakika... ABD'den yeni açıklama: Umarım bunu yapmak zorunda kalmayız

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'dan son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Pompeo açıklamasında kafaları karıştırdı.

Son dakika... ABD'den yeni açıklama: Umarım bunu yapmak zorunda kalmayız

Pompeo, 'Donald Trump Suriye'de yeniden askeri alanda etkinlik kurmayı düşünüyor ama umarım bunu yapmak zorunda kalmayız diyerek 'ABD, Orta Doğu'da her zaman özgürleştirici bir güç olmuştur, işgalci değil' ifadelerini kullandı.

Pompeo açıklamasında ayrıca, 'ABD birliklerini Suriye'den eve getirecek, IŞİD tehdidinin tamamen ortadan kaldırılması konusunda kararlı olmaya devam edecek' dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo sabah saatlerinde, Mısır'a giderek Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi ile bir araya gelmiş, ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ile ilgili "ABD, Orta Doğu'da kararlı bir ortak olarak kalacak" demişti.

Pompeo ayrıca, ülkesinin DEAŞ ile savaşmayı sürdüreceğini ve Suriye'den birliklerini çekeceğini söyledi. Suriye’nin bazı bölgelerinde DEAŞ'ın varlığını sürdürdüğüne işaret eden Pompeo, “bazıları DEAŞ’ın yenilmediğini düşünüyor olabilir bu bir çelişki değil.” İfadelerini kullanmıştı.