Gazete Vatan Logo

Son dakika... 32 uçakla 45 hedef imha edildi

Türk ordusu tarafından etrafı kuşatılan Afrin'e harekatın ikinci gününde kara birlikleri sınırı geçti. Kilis Gülbaba'dan Suriye'ye geçen ÖSO güçleri, YPG'den geri alınan köylerde terör örgütü flamalarını ateşe verdi. TSK'dan yapılan son açıklamaya göre bugün 32 uçak 45 hedefi imha etti. Yabancı haber ajansları ise Afrin'in yakınındaki Azez'de bulunan ÖSO eğitim kampından görüntüler paylaşıyor.

Son dakika... 32 uçakla 45 hedef imha edildi

17.35: Reuters'dan ilk görüntüler! Reuters haber ajansı Afrin'in yakınında bulunan Azez'deki Özgür Suriye Ordusu'na ait bir eğitim kampından görüntüleri dünya ile paylaştı.

16.53: Çavuşoğlu: Bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransa’nın Suriye’deki durumu Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nda görüşme çağrısına cevaben “Eğer operasyonumuza karşı çıkarlarsa, terörün yanında ülke konumuna düşerler” dedi. Çavuşoğlu 'bölgenin teröristlerden temizleneceğini de belirtti.

16.35: TSK: Bugün 32 uçakla 45 hedef imha edildi.

16.34: Reyhanlı'ya roket atıldı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yapılan roketli saldırıda ilk belirlemelere 1 Suriyeli hayatını kaybederken, 32 kişi yaralandı.

16.32: ÖSO 25 bin kişi ile harekâtta. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), 25 bin kişilik bir kuvvetle Afrin harekâtına katıldığını açıkladı.

16.30: AB Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

16.20: YPG'nin tünel açtığı Parsa vuruldu. İhlas Haber Ajansı, YPG'lilerin Afrin'e uzanan kaçış tünelleri açtığı Parsa Dağı'nın vurulduğunu aktardı. Tank ve topçu birliklerinin üst üste atışlarla dövdüğü bölgenin Kandil Dağı olarak değerlendirilen Parsa'dan dumanlar yükseldiği görüldü.

Haberin Devamı

16.10: Terör örgütünün flamaları ateşe verildi. Kilis Gülbaba'dan Suriye'ye geçen ÖSO güçleri, YPG'den geri alınan köylerde terör örgütü flamalarını ateşe verdi.

16.05: NATO'den destek açıklaması geldi. Anadolu Ajansı'na harekâtla ilgili açıklama yapan NATO yetkilisi, "Tüm ülkelerin kendini savunma hakkı bulunmaktadır. Bunun orantılı ve ölçülü bir şekilde yapılması önem taşımaktadır" dedi.

15.45 : Genelkurmay Başkanı Akar sınırda! Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Suriye sınırında. Orgeneral Akar, Hatay'da sınır birliklerini denetliyor. Akar, dün Genelkurmay karargahında Zeytin Dalı harekâtını doğrudan yönetmişti.

15.30 : HDP'li vekiller için inceleme başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li milletvekilleri Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgin'in Afrin operasyonuna ilişkin Twitter'den yaptıkları paylaşımlar nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

14.30 : Bakan Çavuşoğlu Bağdat'ta! Iraklı mevkidaşı İbrahim el Caferi ile Bağdat'ta görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye, dün başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu ile Afrin'de bu teröristleri nasıl temizlemeye başladıysa Suriye'nin diğer bölgelerinden de Irak'tan da ve Türkiye'nin dağlarından da bu teröristlerin tamamen temizlenmesi gerek. Biz Irak'ın PKK'dan temizlenmesi için Irak yönetimine daha önce Sayın İbadi'nin Ankara ziyaretinde de vurguladığımız gibi her türlü desteği vereceğiz".