Gazete Vatan Logo

Son dakika... 'Bağlantı bulamadık!'

New York şehrinin Manhattan bölgesindeki metro istasyonuda meydana gelen patlama sonrası gözaltına alınan Bangladeşli şüpheli için Bangladeş'teki 'herhangi bir terör örgütüyle' bağlantısının bulunamadığı söylendi.

Son dakika... 'Bağlantı bulamadık!'

Bangladeş Terörle Mücadele Sorumlusu , New Yorkt'ta intihar saldırısına kalkışan Bangladeşli zanlının militanlarla bağlantısı olduğuna dair bir kanıt bulamadığını bildirdi.

Zanlının eşi, kayınpederi ve kayınvalidesi olmak üzere aile üyelerinden kanıt ve bilgileri topladıklarını söyleyen Bangladeş Polisi terörle mücadele birim sorumlusu Monirul Islam, "Bangladeş'te herhangi bir terörist grupta yer aldığına veya bağlantı içinde olduğuna dair bir kanıt bulamadık" şeklinde konuştu.

New York polis yetkilileri, kendisi dahil 4 kişinin yaralanmasına neden olan 27 yaşındaki Akayed Ullah'ın ABD'ye "aile dayanaklı göçmen vizesiyle" geldiğini ve New York'un Brooklyn bölgesinde ikamet ettiğini açıkladı.
Akayed Ullah'ın 2012-2015 yıllarında taksi şoförlüğü yaptığı, daha sonra lisansının süresinin dolması üzerine bu işi bıraktığı kaydedildi.