Gazete Vatan Logo

Şöhret fikirlerimi yaymak için yeni kapılar açıyor

İçerde’nin Eylem'i Damla Colbay hayalinin Japon kültürünü öğrenmek oyduğunu söylüyor. Colbay'ın yakın zaman planı ise Amerika'ya gidip dil eğitimi almak

Şöhret fikirlerimi yaymak için yeni kapılar açıyor

Oyunculuğa kısa bir süre önce başlamanıza rağmen çok hızlı yol katettiniz. Bu sizce bir şans mıydı?

Oyunculukta ilerleyişin belli bir kuralı yok aslında. Bazen çok hızlı bazense yavaş olabiliyor. Ben hep her şeyin kolayca ve en yüksek hayrıma olacak şekilde, doğru zamanda olmasını diledim.

Şans bu işte ne kadar önemli?

Herkes şanslıdır. Tüm insanların eşit şansa sahip olarak doğduğuna inanıyorum. Hayatta seçimlerimizi yaparken kendi şansımızı da kendimiz şekillendiriyoruz. Mesleki anlamda menajerim Yasemin Özbudun en büyük şansım. Elini her zaman omzumda hissediyorum. Birlikte en iyiyi seçerek ilerliyoruz. Tabii bu da işleri hızlandırıyor.

Kara Para Aşk, Hayat Mucizelere Gebe ve ardından İçerde... Peş peşe gelen bu iddialı işler ve başrol sorumluluğu sizi korkuttu mu?

Hayat Mucizelere Gebe dizisi başladığında biraz korkmuştum. Çünkü mesleki tecrübem çok azdı. Çok fazla insanın sorumluluğunu üzerimde hissediyordum. Dizi final yaptıktan sonra hayatta korktuğumuz şeyleri hayatımıza hızla çektiğimizi fark ettiğim bir süreç oldu. Korkularımı temizlemeye başladım. Aslında her şeyin kolaylıkla akabileceğini keşfettim. Böyle olunca İçerde'ye başlarken bambaşka bir Damla vardı. Sorumluluklarının yine farkında olan fakat bu kez korkusuz...

Haberin Devamı

Peki yükselerek giden oyunculuk kariyerinizde artık yan rolleri oynamam gibi tavrınız var mı?

Hayır yok. Sevdiğim ve oynarken keyif aldığım her şeyi oynamak istiyorum.

Tabularım yok yeterki rol içime sinsin

Projeler önünüze geldiğinde, seçim aşamasında tabularınız var mı?

Özel olarak şu tabularım var gibi bir şey söyleyemem. Bir proje geldiğinde menajerimle oturup eğrisini doğrusunu değerlendiriyoruz. Sonucunda içinde yer almak beni heyecanlandıracaksa kabul ediyorum.

Favori yönetmeninizin Pedro Almodovar. Onun kadın karakterleri cesur ve gözü karadır. Siz oyunculukta gözünüz kara mıdır?

Oynarken ve seyrederken keyif alacağım her projenin içinde olurum. Önemli olan yaptığımdan keyif almak. Bu yüzden içime sinen her rolü oynarım.

Her durumda mutluyum

İçerde ve Eylem karakteri size neler kattı?

Haberin Devamı

İçerde harika bir iş oldu. Çok güzel insanlar tanıdım, çok sevdiğim ustalarla aynı işin içinde bulunma fırsatı yakaladım. Bunlar genç yaşta bir oyuncu için harika hissettiren şeyler. O yüzden bu dizi ve Eylem benim için çok değerli.

Dizi sezon finali yaptıktan sonra neler yapacaksınız?

Amerika'ya gidip dil eğitimi alacağım. En çok yapmak istediğim şey Japonya'ya gidip birkaç ay orada yaşamak, oranın kültürünü öğrenmek. Onun dışında akışta kalıp yol üstündeki çiçeklerin farkına varmaya devam edeceğim.

Bir röportajınızda "en sevdiğim şey mutlu olmak" diyorsunuz. Sahiden nasıl başarabiliyorsunuz bunu?

Mutlu olmak insanların doğasından gelen bir şey. Hiç mutsuz bebek gördünüz mü? Her bebek mutlu doğar. Büyüdükçe öğreniriz mutsuz olmayı. Mutsuz olduğumuzu sandığımız şeyin mutsuzluk olduğuna inanmıyorum. Bir durum bizi sadece tatmin eder ya da etmez. Hiçbir sonucun mutluluğu etkilemesine izin vermemek gerek. Bebekken ruhumun ne kadar mutlu olduğunu hatırlarım. Bu yüzden her durumda mutluyum.

Haberin Devamı

Şöhretin dezavantajları neler ya da var mı?

Hayır hiç dezavantajı yok. Aksine çok mutluyum. Çünkü fikirlerimi ulaştırabilmek için bana çok fazla kapı açıyor bu bilinirlik. Umarım artarak devam eder.