Gazete Vatan Logo

Sofranıza İtalyan dokunuşu

Mezzaluna’nın executive şefi Fabio Brambilla, Mayıs ayı boyunca İtalyan mutfağının özgün lezzetlerini sunup yemek şöleni yaşatacak.

Sofranıza İtalyan dokunuşu

İtalya’da pek çok beş yıldızlı otelde çalışmış olan Fabio Brambilla, Hyatt Regency Varşova’da da 3 yıl executive sous chef olarak bulundu. Profesyonel hayatı boyunca New York, Chicago, Dubai, Moskova, Varşova başta olmak üzere pek çok yerde çalışan usta şef, sonrasında Türkiye’de Grand Hyatt İstanbul’da ve Park Hyatt İstanbul’da executive şef olarak görev yaptı. Şu anda ise Mezzaluna markasının executive şefi olarak çalışan Fabio Brambilla, 2005 yılı Esquire Dergisi tarafından dünyanın en iyi yeni restoranlarından biri seçilen Park Hyatt Milan’da Executive şeflik yaptı. “Party Food” kitabının dışında “Olio in Cucina” ve “I Formaggi Italiani” gibi çeşitli kitaplara yazılarıyla destek verdi.

Brambilla, Mezzaluna’da Mayıs ayı boyunca servis edilecek “Şefin spesiyalleri” mönüsünde, annesinin yaptığı ve tadını hala unutamadığını ifade ettiği yemeklere yer vermek istemiş: “Domates soslu ricotta peyniri dolgulu kızarmış kabak çiçeği dolması, karides ve bezelyeli risotto gibi lezzetlerin yanı sıra domates sosta Provola peyniri ile pişirilmiş köfte topları çocukluğumu anımsatan ve bu özel mönüde yer verdiğim lezzetlerden bazıları… Benim için çok özel olan tüm bu lezzetleri Mezzaluna misafirlerine sunarak onları da çocukluklarına, annelerinin hazırladığı lezzetli akşam yemeklerine götürmek istedim.”

Haberin Devamı

Karides ve bezelyeli risotto

Malzemeler: - 100 gr risotto - 150 gr su - 120 gr karides - 20 gr kuru domates - 20 gr bezelye - 20 gr parmesan peyniri - 20 gr tereyağı

Hazırlanışı: Risotto pirinci kuru soğan ile kavurun, az miktarda beyaz şarap ile ıslatın. Su ilave edip pişmeye bırakın. Pişmeye yakın karides, bezelye, kuru domates, tereyağı, parmesan ekleyin.

Yoğurtlu ve gül sulu puding

Malzemeler: - 50 gr krema - 50 gr süt - 1 adet vanilya çubuğu - 30 gr şeker - 10 gr amaretto - 50 gr yoğurt -10 gr gül suyu - 20 gr çilek

Hazırlanışı: Krema ve süt bir taşım kaynatın. İçerisine yoğurt, şeker, vanilya çubuğu, gül suyu ve amaretto ilave edip kaplara doldurun.