Gazete Vatan Logo

Smopin’de sohbet ederek sosyalleşiyorsunuz

Farklı alanlarda sohbet etmek isteyenler arasında sohbet ortamları ve bağlantı kurulmasını hedefleyen Smopin kurucu ortaklarından Emir Emanetoğlu ile Smopin uygulamasını konuştuk…

Smopin’de sohbet ederek sosyalleşiyorsunuz

Hedefleri Kafa dengi yeni arkadaşlar bulmak ve sosyalleşmek isteyen gençler arasında uygulamanın yaygınlaşması. Smopin’de ister yakınınızdaki, ister diğer şehirlerdeki kullanıcılarla tanışabiliyorsunuz. Öncelikli hedef Türkiye’deki gençleri Smopin üzerinden tanıştırmak. Onların getirdiği enerji ve yaratıcılıkla Smopin’deki sohbet çeşitliliğinin ve kalitesinin de artacağına inanıyorlar. Daha sonra diğer ülkelerde yaygınlaşmak istiyorlar. Böylelikle Türkiye’deki Smopin kullanıcıları yurt dışındaki kullanıcılarla ortak ilgi alanları hakkında sohbet edebilecek. Örneğin “Game of Thrones” dizisi hakkında konuşmak isteyen bir kullanıcı, Avrupa’da veya Amerika’da bu konuda konuşmak isteyenlerle sohbet edebilecek.

Kafa denginiz yeni insanlar...

Bu uygulama tam olarak neye hizmet ediyor ve kaç üyesi oldu?

Smopin, o an canınız hangi konuda konuşmak istiyorsa sizinle o konuda konuşmak isteyen birilerini bulup mesajlaşmanızı sağlıyor. Hem kafa denginiz yeni insanlarla tanışmanızı sağlıyor hem de bu kişilerle tanışırken karşı tarafın o an hangi konuda konuşmak istediğini görüyorsunuz. Bir çok kullanıcımız ilgi alanlarına göre yeni tavsiye ve fikirler almak için Smopin’i kullanıyor. Şu anda 25.000’in üzerinde kayıtlı üye var. Ayda 200.000’e yakın mesaj atılıyor.

Haberin Devamı

İlginizi çeken ortamı bulmak çok önemli

Smopin’i kurmaya nasıl karar verdiniz?

Üniversite yıllarımdan beri bir sosyal ağ kurma hayalim vardı, çünkü mevcut sosyal ağ siteleriyle ilgili bir şeyler bana eksik geliyordu. Tam olarak bu eksiğin ne olduğundan emin olamıyordum. Daha sonra şunu fark ettim. Sosyal ağlar aslında beni gerçek anlamda sosyalleştirmiyordu. Birilerinin fotoğraflarını beğenmek veya söylediklerinin altına yorum yazmak bana sosyalleştiğimi hissettirmiyordu. Benim ihtiyacım yeni insanlarla sohbet ederek gerçek anlamda sosyalleşebilmekti.

Fakat yeni biriyle tanışırken karşımdakinin o an konuşmak isteyeceği bir konu bulmak, ikimizin de ilgisini çeken bir sohbet başlatmak bana çok zor geliyordu. Biraz araştırınca gördüm ki benim gibi düşünen birçok insan var. Keşke bu problemi çözecek bir uygulama olsa diye düşündüm ve Smopin’i kurmaya karar verdim.

Haberin Devamı

18-24 yaş arasında gençler yoğunlukta

Bir istatistiki bilgi almak istersek; kullanıcıların ilgi alanları ve yaşları neler?

Kullanıcılarımızın yüzde 65’lik büyük kısmını 18-24 yaş arası üniversite öğrencileri oluşturuyor. 25-34 yaş arası genç çalışan kesim ise kullanıcılarımız yüzde 25’ini oluşturuyor. En çok seçilen ilgi alanları diziler, film, müzik ve seyahat.

Tinder’a benzetiliyor?

Tinder’dakine benzeyen karşılıklı onay gerektiren bir sohbet başlatma özelliği kullanıyoruz. İki taraf da onaylamadan sohbete başlanmıyor. Fakat Tinder’dan bizi ayıran büyük farklar var. Tinder, size çevrenizdeki bir sürü yeni potansiyel sevgiliyi bulmayı amaçlıyor ve onlarla sohbet etmenizi söylüyor. Bizim amacımız size kaliteli ve keyif alacağınız bir sohbet bulmak. O kişilerle arkadaş veya sevgili olup olmamak size kalmış. Gerçek hayatta da böyle olduğunu düşünerek yola çıktık. Yeni tanıştığınız biriyle sohbete başlarsınız, sohbeti hoşunuza giderse ilişkilerinizi ilerletirsiniz. İster yakın arkadaş, ister sevgili olursunuz. Biz bunu dijital ortama taşıdık ve hoşunuza gidecek sohbeti bulmanızı çok daha hızlı ve kolay hale getirdik. Tinder’dan farklı olarak Smopin size önce hangi konuda sohbet etmek istediğinizi soruyor, daha sonra size ona göre yeni potansiyel arkadaşlarınızı buluyor. Herkes birbirinin konuşmak istediği konuyu görüyor ve ona göre birbirine sohbet isteği yolluyor.

Haberin Devamı