Gazete Vatan Logo

Skoda sonunda tanıttı!

Skoda, bu yılın mart ayında düzenlenen 2018 Cenevre Otomobil Fuarı'nda, yenilenen Fabia hatchback'i tanıtmıştı. Kapsamlı bir güncellemeden geçen otomobil, LED dış aydınlatmalar, isteğe bağlı 18 inçlik jantlar ve güncellenen bilgi eğlence sistemi ile gelmşti. Şimdi, sağlam görünümüyle öne çıkan Scoutline versiyonu da aynı yeniliklerle karşımızda.

Skoda sonunda tanıttı!

Çekyalı markanın diğer modellerinden tanıdığımız Scout modellerine benzer güncellemeler Fabia Combi'ye de uygulanmış. Mat siyah ve gümüş renklerde, 16 ve 17 inç çaplarda alaşım jantlarla gelen Fabia Combi Scoutline, gövdesindeki gümüş rengi dokunuşlarla da dikkat çekiyor. Ancak ne yazık ki daha büyük Kodiaq, Karoq modellerinin aksine Fabia Scoutline dört tekerlekten çekişle sunulmuyor.

Gelelim otomobilin motor yelpazesine. Scoutline, standart Fabia Combi'de yer verilen tüm seçenekleri sunuyor. 60 ve 75 beygir güç seçenekleri ile tercih edilebilen 1.0 litrelik atmosferik MPI motora, 95 ve 110 beygir güç ile sunulan 1.0 litrelik TSI ünite eşlik ediyor. Bu arada şunu da belirtelim; motorların hepsi üç silindirli ve Euro 6d-TEMP emisyon normlarına uyumlu.

Motor 1 TR'nin haberine göre Turbo versiyonları benzin partikül filtresi ile donatılan modellerin tamamında stop/start sistemi mevcut. Ayrıca, makyaj sonrasında Fabia'nın dizel seçenekle satılmadığını da hatırlatalım.