Gazete Vatan Logo

Skoda sınıf atladı ucuz oto imajını sildi

Skoda yeni ürün gamı ve yeni imajıyla daralan pazarda büyümeyi başardı. Markanın sattığı araçların yüzde 95’i, 50 bin lira ve üzeri modellerden oluştu. Skoda, Türkiye’de sınıf atladı.

Volkswagen Grubu çatısı altına girdikten sonra yeni model ve motor atağına geçen Skoda, Türkiye’de hızlı büyüyor. İlk 7 ayda 6 bin 752 adetlik satışla binek otomobil pazarından yüzde 2.5 pay alan Skoda, Türkiye’deki 42 marka arasında 12’nciliğe yükseldi.

2014’te satışlarını 13 bin adedin üzerine çıkarmayı hedefleyen Skoda’nın ilk 7 ayda sattığı otomobillerin yüzde 95’inden fazlası 50 bin TL ve üzeri modellerden oluştu. Böylece halkın markası olarak bilinen Skoda sınıf atlamış oldu.

Yüce Auto Genel Müdürü Tolga Senyücel, 5 modelde dizel ve otomatik seçeneklerine sahip olduklarını belirterek, “Dizel pazarda yüzde 8 pazar payına sahibiz. 3’üncü marka konumuna çıktık. İlk 7 ayda yüzde 25 küçülen pazarda Skoda yüzde 2 büyüme başarısını gösterdi” açıklamasını yaptı. Senyücel, Temmuz satışları itibarıyla 12’nci büyük marka olduklarını, binek otoda 2014’ü yüzde 2.5, 2015’i yüzde 3 ve üzeri bir payla bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Superb 2015’te yenileniyor

Yenilecek Superb’in Temmuz 2015’te geleceğini, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde devreye girecek yeni Fabia’yla da iddialı olacaklarını söyleyen Senyücel, “Satışlarımızın yüzde 15’inin Fabia’dan oluşmasını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2 bin euroya elektrikli bisiklet

SKODA’nın 1895’te bisiklet üretimiyle sektöre adım attığını belirten Tolga Senyücel, markanın asırlık tecrübesini Türkiye’ye taşıyacaklarını söyledi. Ocak’ta ilk etapta 14 bisiklet modelini getireceklerini ifade eden Senyücel, “Ayrıca E-bike yani elektrik şarjlı modeller gelecek. Bunların en pahalısı 2 bin euro seviyesinde olacak” dedi. E-bisiklet tam şarjla 105 km gidebiliyor.

Hedef 2016’da 20 bin adetlik satış

Skoda 2015’in ilk çeyreğinde yeni motorlarla devreye girecek yeni Fabia’yla yılda

5 bin adetlik satış hedefliyor. Yeni Fabia’da 1.0 lt ve 1.2 lt benzinli, 1.4 lt dizel motorlar yer alacak. Skoda Yeti’den daha büyük tasarlanan ve kod adı ‘Snow Man’ olan SUV da marka için ayrı bir güç olacak. 1.4 lt benzinli ve 7 koltuklu versiyonu da planlanan Snow Man, 2016’da markayı yılda 20 bin adet satışın üzerine taşıyabilecek.

Haberin Devamı

Geniş aileler için üretti

Skoda ürettiği en performanslı model olan Octavia RS ve Combi RS’in ardından Octavia Combi 4x4 ile ürün gamını genişletti. Bir station wagon olmasına karşın 4x4 çekiş sistemiyle hobi amaçlı kullanımlara olanak tanıyan otomobil özellikle geniş aileler için düşünüldü. Türkiye’de Elegance donanım paketi, 1.6 litrelik dizel motor ve 6 ileri manuel şanzımanla satılan Octavia Combi 4x4, 100 kilometrede ortalama

4.5 litre yakıt tüketiyor. Octavia Combi 4x4’te kullanılan 5. nesil Haldex kavrama sistemi, ani kalkışlar ve hızlanmaların yanı sıra yüksek süratli seyir ile kaygan zemin gibi güvenliği tehdit eden durumlarda çekiş sistemini yöneterek maksimum yol tutuşu sağlıyor. Sistem aracın ön tekerlekleri çekiş kaybı yaşadığında, arka tekerleklere gücü aktararak, zor durumlardan kurtulma imkanı sunuyor. Araçta 588 litrelik bagaj hacmi yer alırken, arka koltuklarının katlanmasıyla yükleme hacmi 1.718 litreye kadar çıkabiliyor. Octavia Combi 4x4’ün fiyatı 81 bin 900 TL’den başlıyor.

Haberin Devamı