Gazete Vatan Logo

10 bin yeni konut sandığı bekliyor

10 bin yeni konut sandığı bekliyor

Yılın ilk 3 ayını durgun geçiren gayrimenkul sektörü, ‘yüksek sezona’ geçiyor. Bu yıl seçimler nedeniyle Nisan’a ertelenen lansmanlar sayesinde 10 bine yakın konut satışa çıkacak.

2014 yılının ilk 3 ayında hem mevsimsel şartlar hem de seçim gündemi nedeniyle beklemeye çekilen gayrimenkul sektörü, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sezonu açıyor. Ocak-Mart arasında yıllık toplam cirosunun yüzde 10’unu yapabilen inşaat şirketleri, satışların açılacağı ve sektörün yeniden hareketleneceği ‘yüksek sezona’ giriyor. Geçtiğimiz yıllarda Mart ayında da hareketin başladığı sektörde, bu yıl seçim nedeniyle tüm planlar Nisan ayına sarktı. Durum böyle olunca, Nisan’da uzun süredir raflarda olan projeler teker teker vitrine çıkacak. Nisan boyunca yaklaşık 10 bini aşkın yeni konutun satışa çıkması planlanıyor. İstanbul’un iki yakasında da satışa çıkacak projeler sayesinde Nisan ayında sektörde rekabet de kızışacak.

7 Nisan’da başlıyor

Konut satışında Ocak ve Şubat ayları en durgun dönem olarak yaşanırken, Mart ayında havaların ısınmasıyla birlikte yeni konutlar satışa çıkar ve sektör toparlanmaya başlar. Ancak bu yıl Mart ayına seçim gündeminin oturması nedeniyle sektör beklemeye geçti ve yeni yatırımlarını Nisan ve sonrasına erteledi. Sandıktan çıkacak seçim sonuçlarını da bekleyen inşaat sektörü, yatırım kararlarını buna göre belirleyecek. Seçim sonuçlarının yankılarının süreceği ilk haftanın da sakin geçeceği sektörde 7 Nisan’dan itibaren yoğun bir lansman dönemi başlayacak.

Konut da var ofis de

Satışa çıkacak yeni projeler ağırlıklı olarak karma projelerden oluşuyor. Konutun yanı sıra ofis projeleri de satışa çıkacak. Ayrıca kentsel dönüşüm projeleri de hayata geçmeye başlıyor. Fikirtepe ve Gaziosmanpaşa’da dönüşüm projeleri olacak.

Esenyurt’tan Gürpınar’a

ESENYURT’ta yaptığı projelerle tanınan Özyurtlar, Büyükçekmece’ye bağlı Gürpınar’da yeni projeye başlayacak. Lansman tarihi 10 Nisan olarak belirlenen ‘1Coastal City’ adındaki projede 208 konut ve 27 ticari ünite yer alıyor. 47 bin metrekarelik arazi üzerinde 3 bloktan oluşan projede stüdyodan 4+1’e kadar farklı seçeneklerde daireler yer alacak. Özyurtlar, bu yıl Esenyurt’ta 2 bin konutluk projeye daha başlayacak.

Finans merkezinde ofis kulesi yapacak


NİSAN ayında satışa çıkacak ofis projeleri arasında ilk sırada Tahincioğlu’nun projesi geliyor. Tahincioğlu , TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. iş birliği ile Finans Merkezi’nin kalbinde, Leed Gold sertifikası adayı A plus ofis projesi Nidakule Ataşehir’i 15 Nisan’da satışa çıkarıyor. 14 Nisan’a kadar ön satışta olacak, TOKİ ve Emlak Konut GYO iş birliği ile hayata geçirilen Nidakule Ataşehir, 30 katlı bir kule ve 4 katlı yatay ofislerden oluşuyor. Toplamda 148 bin 587 metrekare inşaat alanına sahip proje; ofis çalışanlarının temel ihtiyaçları ve güvenliği dikkate alınarak geliştirilen akıllı bina teknolojisi ve sosyal yaşam alanları ile dikkat çekiyor.

Venezia’nın ofisleri

Gaziosmanpaşa’da Via Properties - Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından inşa edilen Venedik konseptli Viaport Venezia’nın ofis blokları da Nisan ayında satışa çıkacak. Projede 250 ofis yer alacak.

Haberin Devamı