Gazete Vatan Logo

Siyaset Okullu fabrika işçisi 4'üncü sertifikasını aldı

Eskişehirli 45 yaşındaki fabrika işçisi Erdal Şanlı, Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği `Siyaset Okulu', `Glabol liderlik' gibi programlara katılıp, 4 sertifika aldı

Şanlı, "Yaşadığım coğrafyada olup bitenleri öğrenmek amacıyla bu programlara katılıyorum" dedi.

Evli ve 1 çocuk babası Erdal Şanlı, Eskişehir Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü'nden mezun olduktan sonra Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.'de (TÜLOMSAŞ) işçi olarak çalışmaya başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) İşletme Bölümü'nü 2003 yılında bitiren Şanlı, iki yıldır da Bahçeşehir Üniversitesi 'nde açılan sertifika pragramlarına katılıyor.

Daha önce, Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırma Merkezi'nin düzenlediği `Siyaset Okulu', `Global Liderlik' ve `Amerikan Araştırmaları' programlarına katılan Erdal Şanlı son olarak da, `Yeni Küresel Tehdit: Terörizm' programını tamamladı. Şanlı, geçen hafta İstanbul'da düzenlenen törende sertifikasını eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin'den aldı.

DSP Eskişehir İl Yönetim Kurulu Üyesi de olan Erdal Şanlı, yıllık izinlerinde ve hafta sonu tatillerinde İstanbul'a giderek Bahçeşehir Üniversitesi'nin düzenlediği sertifika programlarına katıldığını belirtti. Şanlı, "Bu programlara yaşadığım coğrafyada nelerin olup bittiğini öğrenmek için katıldım. Amacım Türkiye'de, yakın komşularımızda, Ortadoğu'da ve dünyanın diğer yerlerinde nelerin olup bittiğini öğrenmektir. Türkiye'de siyasetle uğraşan insanların bu tür programlara katılmaları gerekir. Siyasetçi vizyon sahibi, kültürlü ve bilgili olmalıdır. Ben bu programlara siyaset için değil Türkiye'de yaşayan ve öğrenmek isteyen bir birey olarak katıldım" dedi.

Haberin Devamı