Gazete Vatan Logo

Şişli Etfal Hastanesi’nde sahte doktor skandalı

Kendini çocuk uzmanı olarak tanıtan Murat Bolluk, İstanbul Şişli Etfal Hastanesi’nde karantinadan polikliniğe kadar birçok servise elini kolunu sallayarak girip, hasta muayene etti. Üstüne bir de iki doktoru dolandırdı

Çocuk uzmanı iki kadın doktor Rabia G. ve Elif K. ile internette tanışan Bolluk, bu arkadaşlığı kullanarak hastaneye gelip gitmeye başladı. Bir süre sonra Dr. Elif K.’nın eşi olduğu söylentisini yaydı ve onun soyadını da kullanmakta hiç sakınca görmedi. Çeşitli bahanelerle Elif K.’dan 2 bin 500 YTL, Dr. Rabia G.’den de 600 YTL para çarptı.

HASTALARI MUAYENE ETTİ
Ancak çocuk hastalıkları uzmanı olduğunu söyleyip Şişli Etfal’e gelen hastaları muayene etmeye başlayınca yakayı ele verdi. Başhekim Dr. Ali İhsan Taşçı, olayda biraz doktor arkadaşlarının ihmali olduğunu kabul ediyor: “Karantinadaki bir sekreter tavırlarından şüphenlenmiş. Başka bir doktorun kaşesinin üzerine kendi imzasını atmış. Sicil kaydına baktırdık, böyle bir doktorun olmadığını gördük. Hastaneye ait 3 kimlik kartı bulduk. Savcılığa durumu bildirdik.”

FİLM GİBİ OPERASYONLA YAKALANDI
Başhekim Taşçı ve Dr. Elif K. film gibi bir operasyonla sahte doktoru yakalattı. Hastanenin diğer güvenlik görevlileriyle hastane bahçesine Murat K.’yi çağırdılar ve orada yakalayıp polise teslim ettiler.

Haberin Devamı