Gazete Vatan Logo

Sıradan rolleri istemem

Dilşad Şimşek kötü karakterlerle akıllarda kaldı. Kertenkele’de Melis'e hayat veren Şimşek farklı roller istediğini belirtiyor ve "Bir aksiyon projesinde yer almayı çok isterim" diyor.

Sıradan rolleri istemem

Kertenkele dizisine Melis karakteriyle dahil oldunuz. Neden?

Kertenkele aslında bir İran yapımı film uyarlaması. İsmi ve giriş hikayesi birebir uyarlandı. Hikayesini ilk duyduğumda beni çok heyecanlandırdı. Ve bu hikayenin içinde olmak istedim.

Bu rolü kendinize ne kadar yakın buldunuz?

Melis’in hikayesi çok yön değiştirdi. Son hikayesinde iki karakteri birden yürütüyor. Kara Kemal'in hafızası gittiği için onun hafızasını yerine getirmek üzere en sevdiği dostu Bıçkın Adnan karakterine dönüşüyor. Diğer bir yandan da Kara Kemal'in sevgisi peşinden sürüklenen Melis. Oynadığım karakterin benimle hiçbir benzer yanı yok. O yüzden de yakın göremiyorum. Ve bu beni Melis'e çok yabancılaştırıyor. Karşıdan bakıldığı zaman beni tanımayanlar için kendimi oynuyormuşum gibi görülebilir. Oyunculuk bu kadar kolay olsaydı herkes çıkar kendini oynardı. İstisnai bir durum var ki kendimizi oynayacağımız yapımlar da olabilir. Bu tamamen yönetmenin isteği ve o projeye uygunluğuyla alakalı bir durum. Pek tercih meselesi değil açıkcası. Yani heyecanı ve zevki kalmayacağı için ben tercih etmem.

Haberin Devamı

Erkek kılığına girmek nasıl?

Çok keyif aldığım, alanımın çok daha geniş ve özgür olduğu bir karakter Bıçkın Adnan. İlk haber geldiğinde çok heyecanlanmıştım. Oyunculukta her zaman bizi tatmin eden durumlar kolay kolay karşımıza çıkmıyor. Bu benim için büyük bir fırsat ve adım oldu. YouTube’da Bıçkın Adnan videoları var. Baya da izlenmiş hepsi. Açıkcası bu ilgi karşısında ben de şaşırıyorum. Takım elbisemi giyip bıyığımı peruğumu taktığım zaman duruşum bile hemen değişiyor. Hop sağ omzum aşağıya iniyor. Sahne dışında sürekli o tespihi çekiyorum. Üstüne bir tek sesimi değiştirip rolümü yapmak kalıyor. Orası da başka bir keyif. Açıkçası erkek karakteriyle çok eğleniyoruz. Sette kamyon şoförlerimiz bile benimle, olduğum halimden daha çok sohbet içerisine giriyorlar.

Beş yıldır mutlu ve huzurlu bir evliliğim var

Uzun süreden beri evlisiniz ama evli olduğunuz öğrenilince şaşırılıyor.

Magazinsel biri olmadığım için evli olduğum o yıllarda pek duyulmadı. 2011 yılından beri çok mutlu ve huzurlu bir evliliğim var. 11 yıldır birlikte olduğum eşim Bedran Güzel bir yönetmen. Aynı sektörde oluşumuz ikimiz içinde büyük avantaj. Aynı sektörde olmasaydık bu durum sıkıntı yaratabilirdi. Birbirimize saygımız bir kat daha artıyor. Onun yaptığı işlerle gurur duyuyorum.

Haberin Devamı

İyi iş çıkarmak için her şeyi yaparım

Kötücül bir karakter mi iyi bir karakter mi daha keyifli?

Bana bugüne kadar hep kötü karakterler geldi. Melis de kötü bir karakterdi. Bir önce ki projem "Sana Bir Sır Vereceğim" deki Esra da. İyi karakteri uzun soluklu deneyimleme fırsatım olmadı. Ama karakterim iyi de olsa kötü de olsa mesleğimi seviyorum.

Ne tarz yapımlarda kendinizi göstermek istersiniz?

Rol almak istediğim çok fazla karakter var. Sıradan bir karakterin dışında her türlü karaktere bürünmek beni çok heyecanlandırıyor. Yapamayacağım şey yokmuş gibi geliyor. Bir aksiyon projesinde yer almayı çok isterim. Rolümün hakkını vermek adına dövüş sahnesinde yer alacaksam gerekli tekniği ve eğitimi alıp onun için her şeyi yaparım.

Haberin Devamı

Anne ve baba olmakla ilgili düşünceleriniz neler?

Hazır olduğumuzda mutlaka çocuk sahibi olacağız. Hemen hemen etrafımızdaki tüm evli arkadaşlarımızın çocukları oldu. Onları gördükçe istegimiz artıyor.