Gazete Vatan Logo

Silahlı servisçiler öğrenci taşımaya devam ediyor

Ümraniye Fatih İlkokulu’nda 1 kişinin öldüğü servis kavgasına karışan iki şirketin hâlâ aynı okula servis taşımaya devam ettiği ortaya çıktı

Silahlı servisçiler öğrenci taşımaya devam ediyor

Ümraniye’de bulunan Fatih İlkokulu’nun bahçesinde 6 Eylül’de kayıt sırasında çıkan tartışma kısa sürede silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüşmüştü. Olayda Cüneyt Elik hayatını kaybederken iki kişi de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yapılan incelemelerde ölen Cüneyt Elik’in kasten yaralamadan emniyette 3 kaydı bulunduğu, şoför Kerem Beyazıt’ın da uyuşturucudan iki kaydı olduğu anlaşılırken hakkında arama kararı bulunan F.E.’nin (26) 2015 yılında Ümraniye’de çocuğun cinsel istismarı suçundan kaydı olduğu saptanmıştı. Yine Ramazan Sarı’nın da tehditten kaydı bulunurken, şoför Necmettin Altın’ın tehdit, hakaret ve yaralamadan emniyette kaydı olduğu anlaşıldı.

Bu olaydan sonra iki grubun çalıştığı şirketlerin sözleşmelerinin feshedilmesi beklenirken husumetli iki grubun hâlâ aynı okula servis taşımacılığı yaptığı ortaya çıktı. Okul-aile birliği tarafından anlaşma yapılan servis şirketleri olmadığı anlaşılan bu husumetli grupların, aileler tarafından daha ucuz olduğu için seçildiği, paralarının da peşin verildiği için ailelerin taşımacılığın sonlanması için bir hamlede bulunmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

Yönetim tehdit edildi

Bu nedenle okul yönetimi de yaşanacak yeni bir kavga ve çatışmada öğrencilerin zarar görmesini engellemek için okul-aile birliği ile sözleşmesi bulunan servis araçları dışındaki araçların okul bahçesine girmesine yasak getirdi. Yasak sonrası ölümle sonuçlanan çatışmaya karışan şoförlerin bağlı bulunduğu şirketler ise iddiaya göre okul yönetimini bu kararı nedeniyle tehdit etmeye başladı. Can güvenliklerinin olmadığını belirtip yetkililere seslenen okul yönetimi, Şoförler Odası tarafından kendilerine bir uyarı yazısı gönderildiğini belirterek, “Okul bahçesinde yaşanan bu kavgada öğrenci, öğretmen ve velilerden can kaybı yaşanmaması mucize iken Şoförler Odası gönderdiği yazıda açıkça bizleri tehdit etmiştir. Gönderilen yazıda, ‘Servis taşımacılığı kartı almış ve sözleşmesi bulunan kişi ve kurumların işlerini yapmaları engellendiği takdirde sorumlular hakkında yasal işlem yapılacaktır’ diyorlar” denildi.

Haberin Devamı