Gazete Vatan Logo

Sığınmacıların ülkelerine gidişleri sürüyor

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kurban Bayramı için Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine geçiş yapmaya başlayan Suriyelilerin gidişleri sürüyor.

Sığınmacıların ülkelerine gidişleri sürüyor

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Kilis Valiliği tarafından oluşturulan online randevu sistemine kaydını yaptırdıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin nezaretinde, Öncüpınar Sınır Kapısı gümrük sahasına getiriliyor.

Gümrük sahası kapısında uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, randevu tarihine göre AFAD tarafından kurulan çadırlarda bekletiliyor.

Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından kurulan mobil hizmet birimindeki işlemlerinin ardından, polis tarafından çıkışları yapılıp ülkelerine gönderiliyor.

Online randevu sistemindeki kayıtlar doldu

AFAD yetkilileri, son gidiş tarihi 30 Ağustos'a kadar online randevu sitemindeki kayıtların tamamen dolduğunu aktardı.

Öte yandan Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan sağlık merkezinde 0-15 yaş grubundaki çocukların eksik aşıları tamamlanıyor.

Suriyeli Ali İhsan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde Azez’e güvenli ve huzurlu bir şekilde gidebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 1 yılın ardından akrabalarını ziyaret edebileceğini ifade eden İhsan, "Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde yaşadığımız bölgeler terör örgütlerinden temizlendi. Allah Türk askerinden razı olsun. Suriye halkı olarak Türkiye’den çok memnunuz." dedi.