Gazete Vatan Logo

SGK, kaplıca tedavisini karşılıyor mu?

Vatandaşlar, tedavi amaçlı olarak gidilen kaplıca ücretlerinin SGK tarafından karşılanıp karşılanmadığını merak ediyor. İşte bu konudaki yeni uygulama ile ilgili detaylar...

SGK, kaplıca tedavisini karşılıyor mu?

Sağlık Uygulama Tebliği'ne (SUT) göre, SGK'nın karşıladığı hizmetler arasına kaplıca tedavisi de eklendi.

KAPLICA TEDAVİSİ KARŞILANIYOR

Tedavi amaçlı kaplıca hizmetleri ile ilgili ücretler SGK tarafından karşılanırken, bu konuda bazı şartlar bulunuyor. Bunun için en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji hekiminin yer aldığı sağlık kurulları tarafından rapor düzenlenmesi gerekiyor. Ayrıca tedavinin seans bilgileri ve uzunluğu gibi detaylar da bu raporda yer almalı. Bu raporu alan sigortalı vatandaşlar, 6 ay içerisinde Sağlık Bakanlığı izinli bir kaplıcaya giderek burada tedavi olabiliyorlar. 6 ay içerisinde başvuru yapılmazsa bu hak kaybediliyor ve yeni rapor çıkarmak gerekiyor.

YOL PARASI DA SGK'DAN

Ayrıca kaplıca tedavisi için raporun düzenlendiği tarihten sonraki 5 gün içerisinde kaplıcaya müracaat edilmesi halinde, yol giderleri de SGK tarafından karşılanıyor. Eğer gerekli ise refakatçi de bu uygulamaya dahil ediliyor. Yol giderinin ödenmesinde, tedavinin sağlanabildiği en yakın kaplıca tesisinin bulunduğu yerleşim yeri esas alınıyor.

Haberin Devamı