Gazete Vatan Logo

Sevgiliyle spor motivasyonu artırır

Son günlerin gözde isimlerinden, genç kızların hayranı olduğu Star TV’deki Fazilet Hanım’ın Kızları dizisinin başrol oyuncu Alp Navruz ile Belgrad Ormanı’nda egzersiz yaptık, koşarken de spor ritüellerini konuştuk.

Sevgiliyle spor motivasyonu artırır

Meslek hayatına manken olarak başlayan 1992 İstanbul doğumlu olan Alp Navruz, ilk kez Ceberrut sinema filminde rol almış, daha sonra ise Arkadaşlar İyidir dizisinde oynamış. Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde Sinan karakterini canlandıran Navruz, içinde sanat olan her şeye gönülden bağlı. Oyunculuk yapmak için tiyatro ve koçluk eğitimi almış. Kadın hayranlarının sayısıyla dikkat çeken Navruz, karşısındaki kadını beğense de biraz tanıdıktan ve sohbet ettikten sonra flört etmekten hoşlanıyor.

Yağ, karbonhidrat ve şeker tüketmiyor

Crossfit, yüzme ve koşu gibi sporlarla ilgilenen Navruz bu kadar yoğun iş temposu olmasına rağmen haftada dört gün spor yapmayı ihmal etmiyor. Öncelikle sağlıklı kalmak için spor yaptığını belirten oyuncu yağdan, şekerden ve karbonhidrattan olabildiğince uzak kalıyor. Türk mutfağı bu konuda her ne kadar iştahını kabartsa da, zihninin zorlamasına izin vermemeye çalışıyor. Kahvaltı onun için en önemli öğün. Bu sebeple asla kahvaltı saatini kaçırmıyor ve yüksek oranda protein ağırlıklı besleniyor. Et ve süt ürünleri onun vazgeçilmezi. Öğle ve akşam yemeklerinde ise et, balık ve sebze tüketmeye özen gösteriyor.

Haberin Devamı

"Aksiyon dolu sportif bir rolü oynamak çok istiyorum."

Okçuluk ve kayak sporuyla da ilgileniyor

Sıkı bir spor tutkunu olan Alp Navruz, hayatına girecek kişinin de kendisi gibi sporu sevmesi gerektiğini belirterek şöyle diyor; “Spora önem veren biriyim ve sporu bir zorunluluk değil yaşam tarzı olarak tercih ederim. Hayatımda olacak kişinin spor yapıyor olması beni mutlu eder. Hatta bu aktiviteyi birlikte yapıyor olmak ekstra bir motivasyondur.” Koşu ve ağırlık çalışma dışında başka diğer ilgilendiği spor dallarını da anlatan oyuncu, “Son zamanlarda değil ama tarihi sporlarımızdan biri olan okçuluk alanında lisanslı eğitim aldım. Bunun dışında kayak sporu da ilgimi çekiyor. Yeni spor türlerini hayatım boyunca keşfetmeye devam edeceğim” diyor ve ekliyor “Türkiye’de yeterince etkileyici aksiyon filmleri çok olmadığı için güzel bir sportif veya aksiyonlu bir filmde yer almak çok isterim. Ayrıca yine tür bakımından az diyebileceğimiz psikolojik bir filmde rol almak da istediğim şeyler arasında.”

Haberin Devamı

Başrol baskısını hissettim

Fazilet Hanım ve Kızları dizisinde canlandırdığı Sinan karakterini anlatan yakışıklı oyuncu, “Sinan keşfedilmeyi bekleyen biri; en başında mutlu olmayı hedefliyor ama neden mutlu olacağını ya da eksikliklerini bilmiyor. Sevgi eksiği ve aşk eksiği var hayatında ama o bunları tanımıyor. Keşfettikçe olgunlaşıyor. Başlangıçta çok antipatik biriydi. Zaman içerisinde duygularını tanımaya başladıkça kendi kimliğini yakalıyor ve izleyicinin hoşuna giden de bu oluyor” diyor. Bu diziyle ilk başrolünü oynayan Navruz, başrol olmanın baskısını ilk bölümde hissettiğini söylüyor. Başrol olmanın sürekli dile getirilmesi ve beklentilerin kendisini gerdiğini anlatan Navruz, “Kendinize ne kadar güvenseniz de oyunu kameraya yansıtmak zor olabiliyor. Kendimi bazen korkarak izliyorum. Olumlu tepkiler almak, zaman içinde kaygıları azaltıyor” diyor.

Haberin Devamı

Kondisyonum giderek artıyor

Kalp-akciğer sağlığını ve de kondüsyonu artırmaya yönelik rutin programım dışında bazen kürek çekme, bisiklete binme, yüzme gibi büyük kas gruplarının kullanıldığı hareketler çalışırım.

Ünlü olmak hayatımı etkilemedi

Şöhretin hayatında hiçbir şeyi değiştirmediğini söyleyen Alp Navruz, “Şöhret hayatımda hiçbir şeyi değiştirmedi ve değiştireceğini de düşünmüyorum. Ama bu kadar kısa sürede bu denli geniş kitlelere ulaşacağımı tahmin etmiyordum. Bu sonuçları görmek, hedeflerimi yükselterek devam etmem gerektiği sorumluluğunu veriyor.”

Evde şınav çekiyor

Herhangi bir alet kullanmadan evde üç temel hareketi de yaparım. Bunlar barfiks, şınav ve mekik. Barfiks, kanat, sırt ve pazuyu; şınav, göğüs ve arka kolu; mekik ise mide yan karın kası ve bacak kaslarını geliştirir. Mutlaka denenmeli.

Egzersiz yemekten 1.5-3 saat sonra uygulanmalı. Aç karnına yapılan uygulamalar kan şekerinin istenilen düzeylerin altına inmesine neden olabilir.

5 gün kardiyo şart

Egzersizlerimi haftada üç ila beş gün olacak şekilde gün aşırı yapıyorum. Haftada üç günle başlayarak gün sayısını artırdım. Haftada üç günün altındaki egzersiz antrenmanları kardiyo için yeterli olmuyor.

Haberin Devamı

Haftada 3 gün ağırlık çalışıyor

Ağırlık ve aletli uygulamalar haftada üç gün olacak şekilde planlanmalı. İki antrenman arasında 48 saat olması sakatlanmama açısından önemli.

Egzersizler ortalama 60 dakikayı geçmeyecek şekilde yapılmalı. Daha uzun süre çalışmak kaslarda istenmeyen ağrılara neden olabilir.