Gazete Vatan Logo

Setin stresini yüzerek atıyor

Yeni Gelin dizisinin başrol oyuncusu Tolga Mendi, form tutmak için spor yaptığını en çok da yüzmeyi tercih ettiğini söylüyor. Şu an kalbi boş olan Mendi aşka inancını hala kaybetmediğini belirtiyor.

Setin stresini yüzerek atıyor

Oyuncu olmak en büyük hayalinizdi. Nasıl gerçekleştirdiniz ?

Kendimi bulmaya başladığımda oyuncu olmaya karar vermiştim. Adana’da yaşıyor ve bunun için İstanbul’a gelmek zorunda olduğumu biliyordum. Okuldan sonra bir işe girdim, kazandığım tüm parayı biriktirdim. İstanbul’a da bir ev kiraladım. Yatak odamın duvarına 8 ay sonra ilk diziye başlamak zorundayım yazdım.

Peki başardınız mı?

Gerçekten duvarıma yazdığım gibi 8 ay sonra ilk işim olan Acı Aşk dizinde rolümü aldım. Bütün param bitmişti. Babamın kuzenleri havaalanında özel şoförlük yapıyorlardı. Para kazanmak için onlara yardım etmeye başladım. Bir gün tesadüf olarak bir Arap 3 bin Euro bahşiş verdi. Kazandığım parayı okuluma yatırdım. Rüzgarın Kalbi dizisine başladıktan sonra eve gidip ve duvarımda yazan yazıyı ve tarihi değiştirdim. “Üşenmemek, ertelememek vazgeçmemek” hayat felsefem oldu. Ve gerçekten 24 Aralık’ta Yeni gelin dizinde başrolümü aldım.. En büyük hedeflerim arasında öncelikle Şener Şen kadar iyi bir oyuncu olmak var. Ancak karakterimin iyi oyuncu olmasını istemem.

Haberin Devamı

Karavanda ağlıyor sette zorla gülmeye çalışıyordum...

İlk başrolü aldığınızda neler hissettiniz ?

Dizinin evime 40 km uzaklıkta olan Tarsus’ta çekileceğini öğrendim. Çok heyecanlı ve mutluydum ilk başrolümü almıştım, ailemin yanındaydım. Kendime bir kez daha hayatta istediğim her şeyi başarabileceğimi ispat etmiştim. Dizi başladı, babamın dördüncü evre kanser olduğunu 5 ay ömrü kaldığını öğrendim. Sete gittiğimde karavanda ağlıyor, içeride gülmek için kendimi zorluyordum. Akşam da hastaneye babamın yanına gidip, sabaha kadar acıdan inlemesini dinliyordum. Fakat diziden kazandığım para ile babamı özel hastanede tedavi ettirdim. 6 sonra babamı kaybettim. Ama bu olay beni daha da güçlendirdi, hayata daha sıkı tutunmamı sağladı.

Miden bulanıyorsa aşıksındır

Ünlü olduktan sonra neler değişti hayatınızda. Özellikle kadınlarla ilişkileriniz nasıl ?
Hayatımda sadece kullandığım araba değişti oturduğum ev arkadaşlarım her şey aynı. Aşk dediğin şey ise bir kadını gördüğünde miden bulanıyor, heyecanlanıyor, saçmalıyorsan aşıksındır. Hayatım boyunca ben bir kadını elde etmek için efor sarf etmedim. Fakat şu an da kadınlara karşı daha dikkatliyim. Hayatıma alacağım insanları dikkatle seçmek zorunda olduğumu biliyorum. Ama aşık olursam kim olduğunu umursar mıyım bilemiyorum. Çünkü aşkın var olduğuna inanıyorum.
Yıllardır düzenli fitness da yapıyorsunuz...
Daha sağlıklı ve daha estetik bir görünüme sahip olabilmek için yapabileceğimiz en ideal sporlardan birisi olan fitness, vücudun sadece bölgesel olarak daha iyi bir görünüm kazanmasını sağlamaz, aynı zamanda genel olarak iyi bir görünüme sahip oluyorsunuz.
Bütün bu süreçte nasıl besleniyorsunuz ?
Vücudun yağa, karbonhidrata ve proteine de ihtiyacı vardır. Ama ben protein ağırlıklı besleniyorum. Kası oluşturan şey ise proteindir. Hayvanlardan elde edilen et diye yediğimiz şey hayvanın kasıdır. Yani sporcular da o sebeple et yiyip, etteki proteinden faydalanıp kas yapmaya çalışır, bir nevi hayvanın kasını kendinize transfer ediyoruz. Bu konuda çok disiplinli ve düzenliyim.
Yüzme bütün kas gruplarını eşit çalıştırır
Çok iyi bir yüzücü olduğunuzu biliyoruz. Faydaları neler?
Su sakinlik ve dinginlik veren, vücut ağrılarını hafifletmede yardımcı olan en rahatlatıcı bir spor. Yüzme ise suyun gücüne karşı koyarak kasları çalıştıran ve diğer tüm klasik egzersizlerden, kalori harcama ve kas çalıştırma açısından üstün olarak görülüyor.
Kemik sorunlarında etkilidir
Uzun süreli kas ve eklem sorunu olanlar, fiziksel ve fizyolojik aktivite olarak yüzmeden rahatlıkla faydalanabilir. Su; kas, eklem ve dokuların vücudun diğer bölgeleriyle işbirliği içinde veya bağımsız olarak çalışması için omurga üzerindeki baskıyı azaltmada yardımcı olur.
Tüm kasları güçlendirir
Çoğu geleneksel spor salonu egzersizi belirli bir kas grubunu çalıştırmaya yöneliktir. Büyük bir kısmı, eklem ve kemik problemi olanlar için de tehlikelidir. Yüzme ise bütün kas gruplarını eşit şekilde çalıştırır, eklem ve kemiklerin korunmasına yardımcı olur.
Esnekliği artırır
Suyun içinde kemikler ve eklemler daha da rahatlar. Bu sayede yüzenler esneklik kazanır ve uzuvlarını daha geniş açılarda rahatlıkla açabilirler.

Haberin Devamı