Gazete Vatan Logo

Sert kotlar geri döndü

Sert kumaştan yapılmış, vücudu şekillendiren kot pantolonlar geri dönüyor. Bu sezon tercihinizi yüksek belli, bileğin hemen üzerinde sonlanan düz kesimli kot pantolonlardan yana yapmalısınız...

Sert kotlar geri döndü

Esnek kumaşlardan yapılmış daracık skinny pantolonların yaklaşık on yıldır süren yükselişi sırasında yüzde yüz pamuklu, sert kot kumaştan yapılmış pantolonlar bir miktar göz ardı edildi. Fakat bu ultra dar pantolon akımına son vermenin artık zamanı geldi. Bu pantolonlar, bir anlamda bizim hızlı ve rahat arkadaşlarımız ama biz kadınlar, seksi görünmeyi skinny görünmekten daha çok isteriz.

Sert kotlar, bizlere, biraz eski moda ancak karşı konulması zor bir şekilde vücuda tam oturan bir formu garanti ediyor. Son derece orijinal bir görünüme sahip olmalarının yanında, bu pantolonları giyerek biraz bollaşmasını sağladığınızda, poponuzun daha kalkık görünüyor.

Kot yeniden yorumlanıyor

Kadınlar dikkat çekici ölçüde büyük kalçalar istiyor. Bu sezon tercihlerinizi yüksek belli, bileğin hemen üzerinde sonlanan düz kesimli kotlardan yana yapmalısınız. Bu görünüm biraz nostaljik olabilir ama kesinlikle retro değil!

Levi’s, Lee, Wrangler gibi bilindik kot markaların klasik kesimlerini oldukça beğeneceksiniz. Kot kumaşı devrimi bu olgu, geçmişe basit bir göz atma olarak görülmemeli. Genç markalar, kotların büyük mirasını, zekice yeniden yorumluyor. Bir Londra markası olan Aries, gençlerin ilgisini çekmişe benziyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezon Japonya’da 1950’lerden kalma kot kumaşlardan terzi elinden çıkmış gibi görünen pantolonlar yaratan Kéji’ın İngiliz tasarımcısı Kaite Green’i ve ultra düz pantolonlar üreten Amerikan markası Brock’ı da anmadan geçmemek gerekir. Rockins’in biraz kaba sayılabilecek, yüksek belli ve esnek olmayan çizgisi de Cher, Gaye Advert ve Joan Jett’in temsil ettiği yetmişlerin ruhunu, ilkyazla birlikte mağazalara taşıyacak.