Gazete Vatan Logo

Seri katil Charles Manson öldü

Dünyanın en ünlü seri katili Charles Manson 83 yaşında öldü.

Seri katil Charles Manson öldü

Tarihin gelmiş geçmiş en bilinen seri katili Charles Manson'dan hastaneye kaldırıldıktan günler sonra beklenen haber geldi. Dokuz cinayetten yargılanan 83 yaşındaki caninin ABD California'da ölümü, uluslararası haber ajansları tarafından son dakika olarak duyuruldu.

Dokuz insanın ölümünden sorumlu tutulan 83 yaşındaki cani, 48 yıllık hapishane serüveninin ardından bugün hastanede öldü. Suçlarını itiraf eden ve kurduğu tarikat ortaya çıkan Manson'ın kurbanları arasında, yönetmen Roman Polanski'nin hamile eşi de vardı.

Hakkında belgeseller çekilen Manson, 1969'dan bu yana hapiste tutuluyordu ve Kasım ayı başında hastaneye kaldırılmıştı.

Manson, "Bana tepeden bak, bir ahmak göreceksin. Aşağıdan bak, efendini göreceksin. Bana direkt bak, kendini göreceksin" sözleriyle tanınıyordu.

Dünya seri katilin adını ilk kez, 1969 yılında ünlü yönetmen Roman Polanski'nin eşine ait malikanede işlenen cinayetlerle duydu. Katliam gecesinde Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate'le birlikte Jay Sebring, Abigail Folger ve Voytek Frykowski de öldürülmüştü. Malikaneyi inceleyen polis, duvara kanla yazılmış 'Domuz' kelimesini buldu.

Haberin Devamı