Gazete Vatan Logo

Seramikte hedef büyüttü otelciliğe de adım atıyor

Yüksel Seramik’in sahibi Mutluhan Holding, seramikte hedef büyütürken, inşaat işlerine hız verdi. Ömerli’de villa projesi inşa eden holding, Maltepe’deki binasını da otel yapacak

Seramikte hedef büyüttü otelciliğe de adım atıyor

Yüksel Seramik ve Honda bayiliği ile tanınan Mutluhan Holding, inşaat sektöründeki yatırımlarını artırıyor. Seramik, akaryakıt, enerji, otomotiv ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren Mutluhan Holding, şu anda Tuzla ve Ömerli’de villa projesi, Maltepe’de konut projesi gerçekleştiriyor. Maltepe’deki Honda binasının şehir oteline dönüştürülmesi de hedefleniyor.

Honda ile başladı

1985 yılında İstanbul Fenerbahçe’de Honda bayiliği ile yola çıkan Mutluhan, 2000 yılında Maltepe’de 5 bin metrekare kapalı alana sahip Türkiye’nin en büyük Honda plazasını kurdu. Uzun yıllar Honda bayii olarak sürdürdüğü faaliyetlerinin yanında inşaat sektöründe de varlık göstermeye başlayan Mutluhan Holding, 2008 yılında Yüksel Seramik firmasını devralarak inşaat sektöründeki faaliyetlerini yan sektörlerden birine de taşımış oldu.

Aydın Söke’de üretim yapan Yüksel Seramik fabrikasının kapasitesi 12.5 milyon metrekare. Kısa süre içinde 7 milyon euroluk yatırımla kapasite artırımı yapılarak üretimin 15 milyon metrekareye çıkarılması hedefleniyor. 62 ülkeye ihracat yapan Yüksel Seramik, yurt içinde de 269 satış noktasında hizmet veriyor.

Haberin Devamı

İnşaat sektöründe, Küçük Yalı Çamlık Evleri, Maltepe Mutluhan Evleri gibi projeleri tamamlayan Mutluhan, şu anda Denge Yapı ile birlikte Mahal Sancaktepe projesini, Dragos Evleri gibi projeleri hayata geçiriyor. Mutluhan’ın son projelerinden biri de Ömerli’de hayata geçirilen Mutluhan Konakları. 40 dönüm arazi üzerinde 4 farklı tipte toplam 31 adet villadan oluşan Mutluhan Konakları projesinde yer alan villalar 1.290 metrekarelik geniş arsa payına sahip.

500 bin $’dan başlıyor

Dört farklı tipte villadan oluşan Mutluhan Konakları’nda, 740 bin dolara satılan 350 metrekare büyüklükteki A tipi villalar 4+1 seçeneğinden oluşurken, 950 bin dolara satılan 452 metrekare büyüklükteki B tipi villalar 5+1, 500 bin dolara satılan 193 metrekare büyüklüğündeki C tipi villalar 3+1, 740 bin dolara satılan 250 metrekare büyüklüğündeki D tipi villalar ise 4+1’lerden oluşuyor.

Honda binası otel olacak

Haberin Devamı

MUTLUHAN Holding, İstanbul’da şehir oteli açmanın planlarını da yapıyor. Maltepe’de 3 bloktan oluşan binanın iki bloğu otel, bir bloğu da rezidans olarak planlanıyor. Otel bloklarında 90 ve 63 olmak üzere toplam 153 oda bulunacak. Rezidans bloğu ise 3 adet 2+1, 2 adet de 1+1 olmak üzere 5 daireden oluşacak.