Gazete Vatan Logo

Şehri bekleyenlere bayram önerileri

Tatile gidemedim, bayram tatilini şehirde geçirmek zorundaysanız şikayet etmeyin. İşte sessiz ve sakin İstanbul’un tadını çıkarabileceğiniz öneriler

Şehri bekleyenlere  bayram önerileri

Polonezköy’de önce kahvaltı sonra mangal yapın

Polenezköy, yeşilliklerin binbir tonunun hakim olduğu doğası, kır restoranları, butik otelleriyle tam bir cennet... Köy, Anadolu Yakası’nda Beykoz’un kalbinde yer alıyor. Sabah kahvaltı etmek için bile gelinebilir. Ama elbette Polonezköy’de kahvaltıdan fazlası var. Mesela Zofia Teyze’nin Hatıra Evi’nde eski fotoğraflara dalıp köyün tarihini öğrenebilirsiniz. Czestochowalı Meryem Ana Kilisesi de mini kültür turunuz için birebir. Mangal keyfini de unutmamak lazım. Polonezköy’de ailecek mangal yapabileceğiniz birçok yer var.

Günübirlik tatilciler için ada zamanı

- Büyükada’da yeni açılan Yada Beach Club’da bütün gün yayılıp akşamüstü partisinde eğlenceye doyabilirsiniz. Dönüşte ise bir ada klasiği haline gelen Milto’da mezelerle yemeklerin tadını çıkarın. Sonrasında Splendid otelin bahçesindeki Cafe Spitz’de bir kahve içmeden adadan ayrılmayın...

- Eşsiz manzarası, kaliteli atmosferi ve tertemiz deniziyle İstanbul’un en yakın kaçış noktası olmayı başarmış Elio Sedef, Marmara Adası‘nda yer alıyor. İtalyan lezzetleri ağırlıklı mönüyü kesinlikle denemelisiniz. (Giriş ücreti haftaiçi & hafta sonu 50TL)

Haberin Devamı

- İstanbul’a 100 km uzaklıkta. Kumsalı, koyları, kayalıkları ve orman ile iç içe görüntüsü ile Ağva, şehirden gelenlerin kendilerine pozitif enerji yükledikleri bir yer haline geldi. Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl, Ağva da görülmesi gereken yerler... İstanbul’a sadece 1 saat uzaklıkta olan Ağva, küçük otelleri, muhteşem doğası ile iyi bir seçim.

Püfür püfür Boğaz turları

Uzun Boğaz turunda vapur Eminönü‘nden kalkıyor Beşiktaş, Üsküdar, Kanlıca, Saroyer ve Rumeli Kavağı‘na uğrayarak Anadolu Kavağı‘na ulaşıyor. Yolculuk 2 saat kadar sürüyor. Gidiş dönüş 25 TL, 12 yaş altına 12.5 TL, 6 yaşın altı ücretsiz.

Kısa Boğaz turu ise her gün düzenleniyor. Eminönü İskelesi’nden 14:30’da hareket eden vapur Üsküdar ve Ortaköy üzerinden Rumeli ve Anadolu Hisarı‘na kadar çıkıp geri dönüyor. İki saat süren yolculuk 12 TL.

Ailece eğlence

- Belgrad Ormanı yakınında yer alan Forestanbul, hem yetişkinlere hem de çocuklara kaliteli zaman geçirme imkanı sunuyor. Forestanbul’da, ağaçların arasında yüksek ip parkurları, gökyüzüne kadar çıkabileceğiniz salıncaklar, uzun ve zor tırmanma duvarları ve serbest atlayış kulesi gibi birçok farklı aktivite alanı bulunuyor. 2,5 saatlik parkura katılmak isteyenler için fiyatlar ise 13 yaş altı 45 TL, 13 yaş 55 TL.

Haberin Devamı

- Türkiye’nin ilk tema parkı olan Vialand Tema Park, açık alanda hem çocuklara, hem de büyüklere hitap eden eğlenceli ve heyecanlı çok çeşitli aktiviteler sunuyor.

- Miniatürk’te Parkta Ayasofya’dan Nemrut Dağı Kalıntıları’na dek 120 maket eser sergileniyor. Gezi treni ve helikopter simulasyonu gibi çocuk oyun alanı da mevcut.

Müzelerde neler var?

- İstanbul Modern: “Fahrelnissa Zeid”, “LİMAN”, “Türkiye Sinemasında Ustalar: Lütfi Akad” ve “Roger Ballen: Retrospektif” sergileri görülebilir. (Salı-pazar, 10:00-18:00 arası açık. Tam 25, indirimli bilet 14 TL)

- Sakıp Sabancı Müzesi: “Selim Turan: Tez-Antitez-Sentez” ile “Feyhaman Duran - İki Dünya Arasında” sergisi devam ediyor. (Salı-pazar, 10:00-18:00 arası açık. Tam 20, indirimli bilet 10 TL)

Haberin Devamı

- Pera Müzesi: “Çiftdüşün Çiftgörü“ ile Kosta Rika’nın en önemli heykeltıraşlarından José Sancho’nun “Erotik Doğa” sergileri ziyaret edilebilir. Tam 20 bilet, indirimli 10 TL)

- Rahmi Koç Müzesi: Müzenin düzenlediği Haliç turları ve nostaljik arabalar keyifli bir gün sunuyor. (15 TL)

Sahilde sabahlayın

- Şehirden uzaklaşmadan deniz, kum ve eğlence arıyorsanız alternatifiniz bol. DJ performansları ve ünlü partileriyle şehirdeki herkesin üşenmeden Kilyos kırsalına taşınmasına sebep olan Suma Beach’de partileyin. (Giriş ücret: hafta içi 40, hafta sonu 60 TL)

- Burch Beach, Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nda faaliyet gösteriyor. 2 km’lik kumsalı bulunan plajda su sporları ve plaj sporları olarak kiteboard, katamaran, windsurfing, bodyboard, skimboard, wavesurf yapılıyor. Burc Beach’in fiyatları hafta içi 30, hafta sonu 50 TL. Üyelik fiyatları ise kişi başı 750 TL, üç kişilik aile üyeliği fiyatı 950 TL.

Haberin Devamı

- 2004’ten bu yana 150 binden fazla müzikseveri 600’den fazla müzisyenin performanslarıyla dans ettiren Türkiye’nin en büyük elektronik müzik buluşması Electronica Festival, bugün ve yarın Alaçatı Beach Resort’te... (İki gün kombine fiyat: 191 TL)