Gazete Vatan Logo

Seçimin kazası yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm vatandaşların oy kullanması için çağrı yaptı: Memlekete gitmenin kazası olabilir ama seçimin kazası olmaz... Partili partisiz fark etmez bütün vatandaşlarım oylarını kullansın...

Seçimin kazası yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki mitinglerinin ardından dün gece TRT 1, TRT Haber ve TRT World ortak yayınında ‘Cumhurbaşkanı Özel Yayın’ programında gazeteciler Leyla Köselerli ve Fahrettin Altun’un sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

2 milyonu geçti

(Yurt dışında kullanılan oylar) Bu seçimde aldığım rakamlar zannediyorum 2 milyonu aşmış durumda. Türkiye dışındaki bütün vatandaşlarımız, bütün zorlaştırmalara rağmen önlerine birçok engeller çıkarmalarına rağmen yılmadılar, usanmadılar hatta yüzlerce kilometre uzaklıktan gelip oylarını kullandılar. Türkiye dışındaki tüm vatandaşlarımızın bu konudaki duyarlılığı her türlü takdirin üstündedir.

Partili-partisiz fark etmez

‘Benim adayım güçlü, benim oyumdan bir şey olmaz’ demek suretiyle seçimlere katılmamak olmaz. Bu konu çok çok önemli. Bu ziyaretlerin veyahut da bu gezinin, memlekete gitmenin kazası olabilir ama seçimin kazası olmaz. Ben vatandaşlarıma partili partisiz fark etmez demokratik haklarını kullanmasının gereğini hatırlatmak istiyorum. Şimdi bir yeni yönetim sistemini ilan edeceğimiz bir seçimde bütün vatandaşlarımızın sandığa gitmesini istiyorum.

Haberin Devamı

Nereden nereye?

Her şeyden önce tabii yatırımlar noktasında Türkiye neredeydi nereye geldi buna bakmamız lazım. Yatırımlarda eğitim öncelikli, sağlık ikinci sırada. Biz göreve geldiğimizde birinci sırada savunmaydı. Eğitimi bir numara yaptık. Üniversite, öğrenciler 45 lira burs alıyordu. Bunu 470 liraya getirdik. Master 970 lira alıyor. Doktora öğrencileri asgari ücret alıyor.

THY’yi izliyorlar

Dünya artık çok ciddi bir rekabetin içerisinde Batı’da öyle havayolu firmaları var ki THY’yi özellikle izliyor. Bunu şu anda Batı firmaları yakalayamıyor. Filomuz da 400 uçağa yaklaşıyor. Geniş gövdelerde de THY çalışmalarını yapıyor.

Marmaray duygulandırıyor

Bir başka önemli husus, biz Türkiye’de ulaşım altyapısında devrim yaptık. Mesela Marmaray beni duygulandırıyor. Şu ana kadar 268 milyon kişi Marmaray’dan geçti. Avrasya Tüneli’ni yaptık, oradan geçen araç sayısı 23 milyon. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 69 milyon araç geçti. Gerek Yavuz Sultan Selim, gerek Marmaray, Gerek Avrasya Tüneli, bizim İstanbul’un trafik sorununu rahatlattı. Bu da bize gurur veriyor.

Haberin Devamı

Eski Türkiye yok!

Bir diğer önemli adım da savunma sanayii. Yüzde 20 yerliden 65’e çıktık. Şimdi biz bunlar için göreve geldiğimizde ben o zaman Bush’a rica ederdim. ‘Bize İHA verin’ dedim ‘Kongre müsaade etmedi’ dediler. Sayın Trump ‘Bizim kaliteli silahlarımız var’ diyor. Ver diyoruz kongre müsaade etmedi. (F-35 gerilimi) Temennim odur ki burada bir yanlışa düşmezler. Ama şunu bilmeleri lazım Türkiye artık eski Türkiye değil.

Türkiye güven veriyor

Pazartesi Türkiye çok farklı şekilde uyanacak. Yabancı birçok köşeler falan onlar kurlarla ilgili düşürmeye başladılar. Şimdi bu gösteriyor ki onlar da yaptırdıkları kamuoyu araştırmasında durumun bekledikleri gibi değil tersine gittiğini gösterdi. Büyümedeki 7.4 oranı çok çok önemli. Bunlar bir şey gösteriyor. Türkiye karşı tarafa bir güven veriyor.

Haberin Devamı