Gazete Vatan Logo

Seçim için istifalar başladı!

24 Haziran'daki seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlileri, belediye başkanları istifa etmeye başladı. Aralarında Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok büyükşehir belediye başkanları, valiler de var.

Seçim için istifalar başladı!

24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmesi için bugün son gün. Adaylık başvurusu yapmak isteyen kamu görevlileri bugün saat 17.00'ye kadar başvurularını yapabilecek.
Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Yusuf Ziya Yılmaz, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Kaya AK Parti'den aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı.
Önceki seçimlere göre yoğun bir istifa olmadı. Bunun nedeni olarak kamu görevlilerinin erken seçime hazırlıksız yakalanması gösteriliyor. Bir diğer neden olarak da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakanların Meclis dışından atanabilecek olması nedeniyle milletvekilliğine ilginin düşmesi gösteriliyor.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI NACAR, İSTİFA ETTİ
ANKARA, (DHA)- ÇALIŞMA Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ile Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi Osman Arıkan Nacar, milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti.
Daha önce Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı yapmış olan, mevcutta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ile Türkiye Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyesi olan Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, 24 Haziranda yapılacak olan milletvekili seçimi için milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden istifa etti
27. dönem milletvekilliğine aday olmak için bulunduğu görevinden istifa eden isimler arasına katılan Nacar, 2 yıldır aynı görevde bulunuyordu.
DOÇ. DR. OSMAN ARIKAN NACAR KİMDİR?
1977 Adana doğumlu olan Nacar, lise eğitimini Gaziantepte tamamladıktan sonra 2001 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2002-2008 yılları arasında Beyin ve Sinir Cerrahisi İhtisasını tamamladı.
Danimarka Arhus Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Kaliforniya San Francisco Üniversitesinde görev yapan Doç. Dr. Nacar, sırasıyla Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Tıbbi Cihaz Daire Başkanlığı, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanlığı yaptı. Nacar son olarak 2 yıldır Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.
Birçok ulusal ve uluslararası kurumda da üyeliklerde bulunan Nacar, Avrupa Beyin Cerrahisi Birliği, Türk Nöroşirürji Derneği, TND Nörovasküler Cerrahi Grubu, Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği, Sosyal Güvenlik Kurumu, Yüksek Disiplin Kurulu, Sağlık Sanayi Geliştirme Komisyonu gibi kurumlarda üyeliklerde ve faaliyetlerde bulundu. Nacar, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Üyeliği, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu üyelikleri görevlerini ise halen sürdürmektedir.
İleri düzeyde İngilizce bilen Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar evli ve iki çocuk sahibidir.

AKDAĞMADENİ BELEDİYE BAŞKANI DAŞTAN İSTİFA ETTİ

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçimlerde milletvekilliği aday adaylığı için belediye başkanlığı görevinden istifa etti.

Belediye önünde personeline veda eden Daştan görev yaptığı süre zarfında borcu olmayan bir belediye bıraktığını söyleyerek ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı. 14 yıldır yürütmekte olduğu belediye başkanlığı görevinden istifa eden Daştan, ilçe halkından helallik isteyerek veda etti.

BİR İSTİFA HABERİ DE TOKİ’DEN

TOKİ Baş Hukuk Müşaviri Abdullah Güler, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Güler, yaptığı açıklamada, 24 Haziran 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini söyledi.

Sivas'ta 1969'da doğan Güler, ilk-orta ve lise tahsilini bu ilde tamamladı. 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanan Güler, 1994'te bu fakülteden mezun oldu.

Uzun yıllar Beyoğlu bölgesinde serbest avukatlık yapan Güler, 2001'de AK Parti'nin kuruluşu ile birlikte partinin İstanbul İl Başkanlığında il yönetim kurulu üyeliği, il sekreterliği ve seçim işlerinden sorumlu il başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Seçim mevzuatı konusunda geniş bilgi birikimine sahip olan Güler, halen Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Başkan Vekili, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkan Vekili ve Sivas Platformu üyesidir.

BURDUR'DA CHP VE MHP İL BAŞKANLARI İSTİFA ETTİ

BURDUR'da CHP İl Başkanı Osman Gök ile MHP İl Başkanı Hikmet Ökte, 24 Haziran'da yapılacak seçimde milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

CHP Burdur İl Başkanı Osman Gök, 24 Haziran'da milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı. Osman Gök, "Milletvekili olarak ilime en iyi hizmeti yapacağımı düşündüğüm için il başkanlığı görevimden istifa ederek aday adaylığı müracaatımı yaptım" dedi.

MHP İl Başkanı Hikmet Ökte de milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini söyledi.

SOMA BELEDİYE BAŞKANI ERGENE, MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

MANİSA'nın Soma ilçesinde, 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Ak Partili Hasan Ergene, partisinden milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Makamında belediye çalışanları ve partililerinde hazır bulunduğu ortamda basın açıklaması düzenleyerek istifasını açıklayan evli ve 2 çocuk babası, elektrik mühendisi Hasan Ergene, "24 Haziran'daki erken genel seçimlerde milletvekilliği aday adayı olmak için Soma Belediye Başkanlığı görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Bu istifa kararını verirken öncelikle birlikte siyaset yaptığım yakın arkadaşlarımla ve ailemle görüşmek suretiyle bu kararı verdim. Yine bu kararı verirken siyasi etik ve AK Parti'den aldığımız terbiye gereği Genel Merkezimiz'e müracaat ederek izin talebinde bulundum. Bugün istifa dilekçemi hazırlayarak Valilik makamına gönderdim. Bu kararımız hakkımızda hayırlısı olsun. 3 dönemdir Soma'da belediye başkanlığı yapmaktayım. Bu dönem 2004 yılında yapılan Mahalli İdareler Seçimi ile başladı ve 2018'e kadar da devam etti. Bu süre zarfında da elimizden geldiği kadar elimizdeki bütün imkanları zorlamak suretiyle de halkımızın mutluluk ve huzuru için çalıştık, hizmet ettik ve eser bırakmaya gayret ettik. Bana bu görevi layık gören başta liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bütün Manisa milletvekillerimize, beraber siyaset yaptığım ilçe başkanlarıma, yönetim kurulu üyelerine, belediye meclis üyelerine ve özelliklede bu onuru bana yaşatan Soma halkına teşekkürü bir borç bilirim. 14 yıl süren belediye başkanlığı görevim süresince de elde ettiğim tecrübe, bilgi ve hizmetlerimi Manisa geneline taşımak istiyorum. Bu doğrultuda çalışmak üzere bu kararı aldım" dedi.

Bundan sonraki süreçte Somalılar'ın endişe etmesini gerektirecek hiçbir husus bulunmadığını belirten Ergene, "Benden sonra kısa bir süre belediye başkanlığı görevine Meclis birinci başkan vekilimiz vekalet edecek ve belirlenen takvim dahilinde belediye meclis üyelerimiz toplanarak yerine yeni bir başkan seçecekler. Soma Belediyesi yine büyük projelere, büyük yatırımlara imza atmaya ve Soma halkına hizmet etmeye devam edecektir. Yapılacak olan seçimler bütün Türkiye'ye hayırlar getirsin. Başkanlığım süresince elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım bundan sonra da sade bir vatandaş olarak ya da Allah nasip ederse milletvekili olarak yine bu hizmetleri yapmaya devam etmek istiyorum. Bütün hemşirelerimden helallik diliyorum" diye konuştu.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, partisinden milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti. 2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Ak Parti'li Tahir Akyürek, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olmak için bugün düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.
KURUMUN BAŞKANI DA İSTİFA EDİYOR
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı da istifa ediyor. Bağlı'nın Gaziantep'den milletvekili olmak istediği ancak AK Parti yönetiminin kendisine Şanlıurfa'yı önerdiği belirtiliyor.
SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü de memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.
İstifasını açıklayan Akyürek, Konya'ya büyükşehir belediye başkanı olarak 14 yıl hizmet ettiğini ve bundan sonra da milletvekili olarak hizmet etmek için milletvekili aday adayı olmak amacıyla görevinden istifa ettiğini söyledi. Herkesten haklarını helal etmeyi isteyen Akyürek, ''Üçüncü dönemimiz olması, yeni sürecin hızlı gerçekleşmesi ve yapılan istişareler sonucu millivetili aday adayı olmak üzere müracaatımızı yapmamız gerekti. Bugün itibareyiyle belediye başkanlığndan istifa ederek ayrılıyorum.''
NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'nde aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı. AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday adaylığı için görevinden istifa etti.
KURUMUN BAŞKANI DA İSTİFA EDİYOR
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Selim Bağlı da istifa ediyor. Bağlı'nın Gaziantep'den milletvekili olmak istediği ancak AK Parti yönetiminin kendisine Şanlıurfa'yı önerdiği belirtiliyor.
SGK'da Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü de memleketi Bingöl'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.
AK PARTİ BARTIN İL BAŞKANI
AK Parti Batman İl Başkanı Murat Güneştekin, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.
FATİH BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ
Fatih Belediye Başkanı Demir, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.
BURDUR VALİSİ İSTİFA ETTİ
Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti'den Manisa milletvekili aday adayı olmak için görevinden ayrılacağını açıkladı. Yılmaz, "29 Mayıs 1986'da başladığım mülki idare amirliği hizmetiyle ilgili süreç bugün itibariyle tamamlanıyor. İhtiyaç varsa, yeni bir alanda hizmetimize devam edeceğiz" dedi.
Burdur Valisi Şerif Yılmaz, bugün saat 16.00 itibariyle milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılacağını açıkladı. Vali Yılmaz, "17 Haziran 2016'da göreve başladığım Burdur'da, ilimizin gelişmesi, kalkınması için tüm arkadaşlarımızla gece gündüz demeden çalıştık. En büyük şanssızlığımız, göreve başlamamdan bir ay sonra hain darbe teşebbüsüyle karşılaştık. Tüm ülkemizde olduğu gibi, ilimizde de zaman kaybına sebep oldu. İş ve işlemlerde istemesek de birtakım yavaşlamalar meydana geldi" dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİ İÇİN İSTİFA ETTİLER

ANTALYA'da milletvekilliği için istifalar peş peşe geldi. CHP'nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya da istifa edenler arasında yer alıyor.

24 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adaylığı için birçok isim istifalarını sundu. CHP'de milletvekili aday adaylığı için Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Songül Başkaya, Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut, Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner istifa edenler arasında yer alıyor. Songül Başkaya, kent dinamiklerinden, partililerinden, meslektaşlarıdan, meslek odalarından, sendikalardan, hemşehri ve kadın dernekleri ile iş dünyasından gelen destekle istifa ettiğini söyledi. Başkaya, Antalya'da yaptığım hizmetimi Ankara'da daha etkin, daha güçlü bir şekilde parlamentoda yapmak için partim CHP'den milletvekili aday adayı oluyorum. Demokratik bir sistem ve parlamenter düzenin güçlendirilmesi adına Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sesiniz, gözünüz, kulağınız olmak istiyorum" dedi.

MHP İL YÖNETİMİNDEN İSTİFA EDENLER

MHP'de ise daha çok il yönetiminden istifa edenler oldu. İl Yönetiminden Tuncer Temurbey, Erol Ateş, İlknur Fidan Kepez, Servet Aksoy ve Manavgat İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ, milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

KAMU-SEN ESKİ BAŞKANI İYİ PARTİ'DEN ADAY ADAYI

İYİ Parti'de istifa edenler arasında Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Türk Kamu-Sen eski temsilcisi Bünyamin Seçme, polis memuru Okay Dağdelen, Gazipaşa İlçe Başkanı Mehmet Yüksel, İl Başkan Yardımcısı Leyla Liman Oruç, yönetim kurulu üyeleri Rıdvan Yıldız ve Nuri Tetik istifa edenler arasında yer alıyor.

ÇANKIRI BELEDİYE BAŞKANI
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.
CHP NİĞDE İL BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ
Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, görevinden istifa etti. 24 Haziran Genel seçimlerinde Milletvekili Aday adayı olmak için istifa eden Adem, CHP Genel Merkezine istifasını sundu.İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, CHP'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.
AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

SAMSUN BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ'DAN VEKİL ADAYLIĞI İSTİFASI

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Ziya Yılmaz, görevinden istifa ederek AK Partiden milletvekili aday adaylığını açıkladı.
Samsunda 19 yıldır belediye başkanlığı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dün akşam başkanlığından istifa edip, 24 Haziranda yapılacak olan erken seçimde AK Partiden milletvekilliği aday adayı olduğunu söyledi.
AK Parti İl Binasında adaylığını açıklayan Yılmaz, 24 Haziran seçimleriyle ilgili süreç hızla devam ediyor. Dün akşam ve ondan önceki günlerde AK Parti Genel Merkezi'ndeki değerli yöneticiler beni arayarak seçimlerde milletvekilliği aday adayı olmam yönündeki tekliflerine sahip olduğum terbiye, sahip olduğum siyasi ahlak, parti disiplinine layık olmak asolandır. Ne emrediyorsanız, nerede görev almamı istiyorsanız, hazır olduğumu parti yönetimindeki herkesin bilmesini isterim diye cevap verdim ve dün akşam da belediye başkanlığından istifa edip, bugün de aday adaylığının son gününde açıkladım dedi.
Bu akşam itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılacağını belirten Yılmaz, O bakımdan bütün hemşehrilerime haklarını bana helal etmelerini, Allaha ısmarladık diyorum. Partimin bana vereceği yeni bir görev dolayısıyla inşallah 24 Haziran seçimlerinden sonra bu defa parlamentoda şehrime hizmet etmek üzere yeni bir süreç inşallah olacaktır. Şu anda aday adayıyım. Adaylık ile ilgili süreci genel merkezimin bundan sonraki vereceği kararlar doğrultusunda belli olacaktır. Bundan sonraki süreçte Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) seçimle ilgili bundan sonraki aşamaları, tarihleri belirlendikçe ondan sonraki adımlarımızı atacağız diye konuştu.
Konuşmasının ardından Yılmaz, aday adaylığı başvuru formunu AK Parti İl Başkanı Hakan Karadumana verdikten sonra, tebrikleri kabul etti.
TRT GENEL MÜDÜR DA İSTİFA ETTİ
Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya görevinden istifa ederek, AK Parti'den Eskişehir milletvekili aday adayı oldu.
Milli Eğitim Bakanlığında uzun yıllar yöneticilik yapan, bir süredir de TRT’de genel müdür yardımcısı olarak görevini yürüten Kaya, 24 Haziran 2018 seçimleri için memleketi Eskişehir’den AK Parti milletvekili aday adayı oldu. Kaya’nın seçim çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.
Fethi Fahri Kaya, 1970 yılında Eskişehir Seyitgazi’de doğdu. 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 1996-2012 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın çeşitli birimlerinde görev alan Fahri Kaya, 2015 yılına kadar Eskişehir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak hizmet etti. 2015-2017 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünde Merkez Atama Daire Başkanı olarak çalışırken bir dönem genel müdür vekili olarak da görev yaptı. 2017 yılının başında TRT Genel Müdür Yardımcılığına atanan Kaya, evli ve 3 çocuk babası.

CHP SÖKE İLÇE BAŞKANI GÜNDÜZ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, Aydın milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

CHP Söke İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz, milletvekili aday adaylığı açıklamasını parti merkezinde yaptı. Adaylık açıklamasına Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Başkan Yardımcıları Fahri Sivrioğlu ve Ahmet Karakaş ile partililer katıldı.

Hüseyin Gündüz; “Yasal zorunluluktan dolayı ilçe başkanlığı görevimi bugün itibariyle bırakıyorum. Dilekçemi ilçe yönetimine sundum, il başkanlığımıza da sunacağım. Belediye Meclis Üyeliğinden istifa dilekçemi de sundum. Ön seçim olsaydı adaylık konusunda ilçe örgütüm adına en ufak kuşkum yoktu. Son 5-6 yıldır il ve ilçe yöneticiliğim nedeniyle CHP’nin Ayın ili genelindeki siyasetini yakından biliyorum. Örgütümü çok iyi tanıyorum. Merkez yoklamasından çıkacak sonuca saygılıyız. Ama hislerime göre Söke, Kuşadası ve Didim Bölgesi’ne seçilebilir bir yer verileceğine inanıyorum” dedi.

MERSİN BAROSU BAŞKANI ALİ ER, İSTİFA ETTİ

Ali Er, milletvekili aday adayı olmak için baro başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Er: "27. dönem milletvekili aday adayı olmak üzere Mersin Barosu Başkanlığı’ndan istifa etmiş bulunmaktayım"

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI BAYSAN VE HALEBAK, GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP'li Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Belediye Başkanı Ünal Baysan ile Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Belediye Başkanı Emen Halebak, milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bugün görevinden istifa etti. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'a istifasını sunan Ünal Baysan, "Burada dört dönemdir belediye başkanlığı görevini yapıyorum. Artık siyasi hayatımda başka bir yoldan devam etmek istiyorum. Bunun içinde 24 Haziran'da yapılacak olan milletvekili seçimlerinde aday adaylığımı açıklıyor ve belediye başkanlığı görevimdin istifa ediyorum" dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, milletvekili aday adayı olabilmek için istifa dilekçesini Kaymakam Mustafa Kaya'ya sundu.

İlk kez 18 Nisan 1999 yılında Belediye Başkanı seçilen Halebak, daha sonra 2004, 2009 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilen seçimlerde Belediye Başkanı olmuştu. Görevinden istifa eden Halebak, personel ile vedalaştıktan sonra belediyeden ayrıldı.

SUR KAYYUMU MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ

İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Diyarbakır’ın Sur ilçesine belediye başkanvekili olarak atanan Kaymakam Bilal Özkan, genel seçimlerde memleketi Mersin’den AK Parti Milletvekili aday adaylığı başvurusu için istifa etti.

Merkez Sur ilçesi belediye başkan vekilliğine 2 yıl önce İçişleri Bakanlığı tarafından KHK ile atanan Kaymakam Bilal Özkan 24 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde memleketi Mersin’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Diyarbakır Valiliğine istifasını sunan Özkan, “Memleketim Mersin'den milletvekili adayı olmak için istifa ettim. Kaymakamlık ve belediye başkanlığı görevimde güzel hizmetler yaptığımı düşünüyorum. Başvurum uygun görülürse memleketime bu şekilde hizmet etmek istiyorum” dedi.

Özkan'ın istifasının ardından boşalan Sur Kaymakamlığını vekaleten merkez Bağlar İlçe Kaymakamı Tolga Toğan'ın, belediye başkan vekilliğini ise Vali Yardımcısı Hacı Hasan Gökpınar’ın yürüteceği öğrenildi.

AK PARTİ ARTVİN İL BAŞKANI BALTA İSTİFA ETTİ

AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta’nın, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne yönelik aday adaylığı için görevinden istifa ettiği bildirildi.

AK Parti Artvin İl Başkanlığından yapılan açıklamada, 8 yıldır il başkanlığı görevini yürüten Balta'nın 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde aday olmak için AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa ettiği kaydedildi.

Açıklamada, "İl Başkanlığımıza istifa dilekçesini veren il başkanımıza çıktığı bu yolda başarılar dileriz. Bugüne kadar partimiz ve ilimiz için yaptığı hizmetlerden dolaylı da kendinse teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

AK PARTİ AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANI, VEKİLLİK İÇİN İSTİFA ETTİ

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İbrahim Yurdunuseven, parti binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, belediye başkanları, ilçe ve belde başkanları ile teşkilat mensupları yer aldı. Yurdunuseven, toplantıda, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yurdunuseven, yönetim kurulu üyelerine gönderdiği mesajla ilgili konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş'ın talimatıyla istifa ettiği yönündeki ifadelerin yer aldığı mesaja ilişkin Yurdunuseven, şunları söyledi:

"Yanlış anlaşılma olmuş. Bunu normalde talep eden biziz. İl başkanlığından istifa edeceğimizi ilettik. Oradaki istişarelerimiz, il başkanlığımızdaki istişarelerimiz ve ailemle yaptığım istişaremiz sonrası istifa etmeye karar verdik. Genel merkezin bize olumlu destekleri olmuştur. Bu bir yanlış anlaşılma mesajı ve böyle bir şey yok. Biz talepte bulunduk. Genel merkezimiz de olur verdi. Biz de istifa ettik. İnşallah hayırlı olur. Şu an milletvekili aday adayıyım."

'HİÇ KİMSENİN GARANTİSİ YOK'

DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş ise herhangi bir kişiye aday adaylığıyla ilgili talimat vermediğini söyledi. Ataş, "İl başkanlarımızın bazıları bize milletvekili aday adayı olma taleplerini iletti. Biz de il başkanlarımızın genel durumunu genel başkanımızla istişare ettik. Genel başkanımız da 'İl başkanları aday adayı olabilirler ve hiç birinin adaylık garantisi yok' dedi. Hatta hiçbir aday adayı ile ilgili genel başkanımız böyle bir garanti vermiyor. Yetkili kurullarda ve konjonktürde değerlendirilir. Kim en uygun aday olacaksa onlar aday yapılır. Biz de il başkanlarımıza genel başkanımızın müsaadesiyle tebliğde bulunduk" diye konuştu.

İbrahim Yurdunuseven'in istifasının ardından il başkanlığını vekaleten İl Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Hüseyin Sezen'in yürüteceği belirtildi.

KORKUTELİ BELEDİYE BAŞKANI GÖKCE, VEKİLLİK İÇİN İSTİFA ETTİ

ANTALYA'nın Korkuteli Belediye Başkanı İYİ Parti üyesi Hasan Gökce, 24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Korkuteli Belediye Başkanı Gökce, belediyedeki başkanlık makamında, basın toplantısı düzenledi. Korkuteli'de 9 yıldır belediye başkanı olarak hizmet verdiğini belirten Gökce, ilçenin gelişmesi için bugüne kadar elinden geleni yapmaya çalıştığını, Genel Başkan Meral Akşener'in birlikte çalışma teklifi sonrası görevinden istifa edip, bölgeyi genel siyasette temsil etmek için aday adayı olacağını söyledi.

Hasan Gökce'nin istifasının ardından Belediye Meclisi 1'inci Başkan vekili Halil Kara'nın görevi üstleneceği belirtildi.

MHP’DE 7 İSTİFA

İZMİRde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il yönetiminden 7 kişi istifa etti.

24 Haziranda yapılacak olan genel seçimler öncesi, partilerde istifalar peş peşe geldi. İzmirde, MHP il yönetiminden 7 kişi, milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. İl Sekreteri Ali Peynircinin yanı sıra, il başkan yardımcısı Taşkın Işık ile il yöneticilerinden Mustafa Çimtaş, Kutlay Önder, Nimet Uygar ve Ahmet Coşar istifalarını verdi.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, görevinden istifa ederek milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'den aday adayı oldu.

Çakır, belediye meclis toplantı salonunda yaptığı açıklamada, göreve büyük bir heyecan ve yüzünün akıyla girdiğini belirtti.

Malatya'ya hizmet etmenin kutsal bir görev olduğu bilinciyle çalıştıklarını belirten Çakır, "Hep samimi, dürüst olduk ve hemşehrilerimize güzel ve yaşanabilir bir şehir oluşturmak adına çalıştık. Amacımız Malatya'ya hizmet etmek, hakkını, hukukunu savunmak oldu. Bu süreyi de alnımızın akıyla tamamladık. 24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinden dolayı görevimi kendi isteğimle burada bırakarak istifa edip, Malatya'ya milletvekili aday adayı olarak müracaatımı yapacağım." diye konuştu.

Belediye önünde toplanan belediye personeliyle vedalaşan Çakır, daha sonra AK Parti Malatya İl Başkanlığına geçti. Çakır, burada yaptığı konuşmada da bugün hayırlı bir sürecin başlangıcını yaptıklarını ifade etti.

Partinin çeşitli kademelerinde ve son olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmeye çalıştığını anlatan Çakır, şunları dile getirdi:

"Bu sürede yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman kendimiz için siyaset asla yapmadık. Büyük bir dava ve sorumluluğun altında olduğumuzu bilerek bu şehri geliştirmek, kalkındırmak adına bir ekip çalışmasıyla yolumuza devam ettik. Bunu kutsal bir görev olarak algıladık. Bu görevi de Allah'a şükür alnımızın akıyla bırakıyoruz, kendi isteğimizle. Önümüzde çok önemli bir süreç var. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı seçimiyle milletvekilliği genel seçimleri yapılacak. Bugüne kadar büyük bir onur, şeref, gururla üstlendiğim Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ederek aday adayı olarak bugün buradayım. Allah mahcup etmesin."

Çakır, büyük bir ekiple Malatya'ya hizmet etmeye çalıştıklarını anlatarak, "Malatya çok önemli bir il ve biz her seçimden güçlenerek çıktık. Yeni bir yola çıkıyoruz. Bizim davamız ülke davası. Bizim davamız büyük, güçlü Türkiye davasıdır." diye konuştu.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da Çakır'ın kent ve ülkenin geleceği için çalıştığına şahitlik ettiğini, bundan sonraki süreçte de hizmetlerine devam etmesini diledi.

Çakır, daha sonra adaylık başvuru formunu Kahtalı'ya teslim etti.

BİK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI CANBEY, İSTİFA ETTİ

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi için milletvekilli aday adaylığı başvurusunda bulunmak üzere görevinden ayrıldı.

Canbey, yazılı açıklamasında Balıkesir'den AK Parti milletvekili adayı olmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ortak değerimiz ve sevdamız olan Balıkesir'imizin gelişmesi, güçlenmesi ve hak ettiği yere ulaşması için sorumluluk almaya karar verdim. Davamızı geleceğe daha güçlü bir şekilde taşımak için gecesini gündüzüne katan dünya liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki büyük Türkiye'ye yakışan güçlü bir Balıkesir için milletvekilliği görevine ve halkımızın hizmetkarlığına talip oldum. Sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Milletvekili aday adaylığımızın hayırlı olması dileğiyle ayrım yapmadan her kesimin desteğini bekliyoruz."

SANCAKTEPE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI İSTİFA ETTİ

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Cankatar, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Ali Cankatar, 24 Haziran günü yapılacak genel seçimlerde AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Cankatar, adaylık başvurusu için AK Parti teşkilat binasına giderek aday adaylığı için başvuru yaptı.

Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Finansman Bölümü’nden mezun olan ve İngilizce bilen Cankatar, evli ve iki çocuk babasıdır.

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI YAĞCI, VEKİLLİK İÇİN İSTİFA ETTİ

BİLECİK Belediye Başkanı Selim Yağcı, görevinden istifa ederek, AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Selim Yağcı, 24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'den Bilecik milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 14 yıl boyunca sürdürdüğü Bilecik Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Yağcı, şöyle konuştu:

"14 yıl önce şehrimize hizmet etme yolcuğuna çıktık. Acısıyla tatlısıyla iyisiyle kötüsüyle sizlerle birlikte şehrimizin her karışına bir şeyler yapma çabasında olduk. Allah'a şükürler olsun, bu zamana kadar da hayal denilen birçok projeleri gerçekleştirdik. Partimizde 3 dönem kuralı var ve bunu da çok doğru olarak görüyorum. Farklı gönüllerle arada el değiştirmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Seçim süreçleri değişti. Ülkemizdeki konum itibarıyla 24 Haziran'da 2018'de seçim yapılmasına karar verildi. Bizim de üçüncü dönemimiz son bulacaktı. Biz de hem şehrimize hem ülkemize daha farklı bir konumda hizmet etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu düşüncelerimizi de Cumhurbaşkanı'mıza ve genel merkezimize ilettik. Dün akşam gelen cevap sonucunda aday adayı olarak partimize başvurabileceğimiz, bu konuda izin verildiğine ifade ettiler. Hayat değişimlerden ibaret ve vazgeçilmeyen tek şey değişimin kendisi. Ben bu işe başlarken, çok radikal bir kararla hakimliği bırakarak, şehrimize hizmete geldim. Allah'a çok şükürler olsun, geriye dönüp, baktığımda 14 yıl içerisinde birçok güzellikleri görüyorum."

Selim Yağcı, konuşmasının ardından milletvekili aday adaylığı başvurusunu AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'a teslim etti.

15 TEMMUZ GAZİLERİ BAŞKANI
SGK'da çalışan ve 15 Temmuz Gazileri Derneği Başkanı olan Muammer Polat, aslen Trabzonlu olmakla birlikte Diyarbakır'dan milletvekili aday adayı olmak için istifa etti.
AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ
AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.
AK PARTİ ANKARA İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ
AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etti. Yamalı, 2015'ten bu yana AK Parti İl Başkanlığını görevini yürütüyordu.

SORGUN BELEDİYE BAŞKANI ŞİMŞEK GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

AK Partili Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçimlerde 27'inci dönem milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek makamında düzenlediği basın toplantısında, 3 dönemdir yürüttüğü ve çok sevdiği belediye başkanlık görevinden istifa ettiğini belirterek,"Allah razı olsun partim beni uygun gördü ve aday adayı olmamı istedi. 45 yıldır hiçbir belediye başkanı üst üste üçüncü kez belediye başkanı olarak seçilmiyordu. En son İhsan Müftüoğlu seçilmişti. Arkasından gelen belediye başkanları sürekli olarak değiştiriliyordu. Bu tür küçük ilçelerde seçime giren başkan adayları vaatlerini yerine getiremediği zaman vatandaşlar tarafından hatırlandığı için bu tür değişiklikler yapılabiliyor. Allah razı olsun bu millet bize 3 kez belediye başkanlık görevini verdi ve bize bir etiket taktı. Onun için Sorgun'a ne yapsak yeridir." dedi.

Belediye başkanlık görevinin tamamlanmasına çok fazla bir zaman kalmadığını kaydeden Şimşek,"14 sene 1 ay başkanlık yaptım. Ortada bir erken seçim kararı alındı. Ülkede yaşanan olaylar bazı şer güçlerini ülkemize yaşatmak isteği olaylar hepsi hepsinin mağlumu. Belki Tayyip beyle yol arkadaşlığını daha yakınlaştırmak istedik. Cenab-ı Allah izin verirse hayırlı bir yola çıkmak için karar aldık. Bugün itibariyle istifamı veriyorum. AK Parti'den aday adayı olacağım." diye konuştu.

Haberin Devamı