Gazete Vatan Logo

Savaşçı ruhuna kavuştum artık dingin rol istemem

FOX TV ekranlarında yayınlanan ‘Savaşçı’ dizisinde ‘Çiğdem Teğmen’ rolüne hayat veren Gaye Turgut Evin “Sette konuşma şeklim bile değişti ama alıştım” diyor.

Savaşçı ruhuna kavuştum artık dingin rol istemem

Savaşçı dizisinde nasıl bir rolünüz var?

Çiğdem Teğmen karakterini canlandırıyorum. Üç boyutlu bir karakter. Kadın sonuçta özünde duygusal, hayatında birçok sınav vermiş ama onun dışında erkeklerin içinde erkek gibi bir kadın. Savaşçı ruhlu. Küçük yaşta anne babasını kaybetmiş ve baba mesleği olan askerliğin yapmaya karar vermiş Çiğdem Teğmen.

Çiğdem Teğmen terörün tam ortasında mesleğini icra ettiren biri. Sizde en az Çiğdem Teğmen kadar cesur yürekli olur muydunuz?

Çiğdem Teğmen kadar cesur olamazdım. Oynadığınız karakter çocuğunuz gibi oluyor. Bazen insanlar oynadığı karakter için helal olsun der. Çok garip bir duygu aslında. Biz Emekli Kıdemli Albay Şevket Şen ile birlikte çalışıyoruz. Her konuda yardımcı oluyor bize. Oynadıktan sonra sahneyi izlediğim zaman “Helal olsun Çiğdem” diyorum. Gaye bu kadarını yapabilir mi gerçekten bilmiyorum.

Erkek egemen bir asker dizisinde oynamak size zorluyor mu?

İlk başlarda zorlandım açıkçası. Sete girdikten sonra Demi Moore’un oynadığı Jane’in Zaferi filmini izledim. Türk ordusunda da Amerikan ordusunda da aslında özel kuvvetlerde kadın yok. İlk başta sete gittiğimde tim ile birlikte çalışmalara başladık. Tabii ki timdekiler yadırgamaya başladı çünkü şu zamana kadar hiç kadın girmemiş aralarına. Alıştım ama. Konuşma şeklim bile değişti. Biraz daha sert bir üsluba yöneldim.

Haberin Devamı

Selam vermeyi, ateş etmeyi öğrendim

Eskişehir’de dağlarda ve askeri birlikte çekim yapıyorsunuz, set ortamı sizi yoruyor mu? Role nasıl hazırlandınız? Nasıl bir diyet ve antrenman programı uyguladınız?
Güzel bir tempoyla çalıştım. Selamı öğrenmem bile günler sürdü. Topuk selamı, kapı selamı, şapkalı selam, şapkasız selamı çalıştım. Silah eğitimi için poligona yazıldım. Silah nasıl tutulur onu öğrendim. Dövüş antrenmanı yaptım. Düzenli spor yapmaya başladım. Tim set bittikten sonra bile çalıştığı için bende onlara katıldım. Protein ağırlıklı beslendim. Ama bu antrenmanlar daha çok şişmemi sağladı.
Asker konulu işler çok tutuyor
Kadın asker rolü oynamak nasıl bir duygu?
Yaptığımız iş tamamıyla çok zor olan bir parçanın yansıması bile değil yani. O kadar çok mesaj alıyorum ki. Bende asker olmak istiyorum gibi. Kadının gücünü gösteriyoruz. Yaptığım her şeye sivil halinde giyiniş tarzı olsun oturuşa kadar dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü bizi rol model alacak bir çok kız var. Bir yerlerde ezilmiş kadınların sesine ses katmış oluyorsunuz.
Son dönemlerde özel tim ve savaş konulu yerli dizi ve filmlerin artmasının nedeni nedir?
Bir dönem töre aşiret, konak tarzı işler vardı. Şimdi asker konulu işler popüler. Tüketim toplumunda yaşıyoruz. Belli bir dönem belli bir şey popüler olunca zaten benzerleri ortaya çıkıyor. Bizim iş gerçekten bize ait. Türk’ün özü derler ya öyle. Bizden bir parça.
Aksiyon beni mutlu ediyor
Kariyerinizde hangi yönde yürümek istiyorsunuz?
Aksiyon olaylarını çok sevdim. İleride de umarım aksiyon projeleri olur. Aksiyon beni çok mutlu eden bir şeymiş onu anladım. Dönem işinde oynayacaksam kılıç kullanan dört nala koşan, ok atan birini canlandırmak isterim. Bu savaşçı ruhuna kavuştuktan sonra artık dingin bir proje istemem açıkçası. Bunlardan sonra bir konakta babacım çay içer misin demek zoruma gider yani. Askere o kadar dua etmeye başladım ki. İşleri gerçekten çok zor. Allah yardımcıları olsun. Onlar sayesinde rahat uyuyoruz. Biz burada oyunculuk yaparken onlar orada gerçekleri yaşıyor.

Haberin Devamı