Gazete Vatan Logo

Savaşcı bir kadını oynamak isterim

İstanbullu Gelin dizisinde yıldızı parlayan Ebru Şahin, lisanslı bir sporcu olmasına rağmen oyunculuğu neden seçtiğini anlatıyor ve “Sevdiğin bir şeyin peşinden gitmek için risk almalı. Bütünüyle kendimi ait hissettiğim meslek oyunculuk” diyor.

Savaşcı bir kadını  oynamak isterim

Oyunculuğa nasıl başladın?

24 yaşındayım. İstanbul Üniversitesi Spor Akademisi’nde okudum. Oyunculuğa başlamam biraz uzun zaman aldı. Aslında çok istiyordum bu işi yapmak ama cesaret edemediğim için karar vermem uzun sürdü. Karar verdiğim anda da reklamlarda oynayarak başladım. O süreçte içinde bulunduğum ortamdan çok mutu olduğumu anladım ve yapmak istediğim tek işin oyunculuk olduğunu anladım. Bunu anladıktan sonra da zaten hemen ardından iki sinema filmi teklifi geldi. Peşinden dizi oldu. Şimdi de İstanbullu Gelin’deyim.

Hiç oyunculuğu beceremem diye düşündün mü?

Yapmakla ilgili hiçbir şüphem yoktu. Zaten okuduğum bir bölüm ve yaptığım bir meslek vardı. Hem spor yöneticiliği ve spor muhabirliği, hem de antrenörlük yapıyordum. Oyunculuk Türkiye’de ya tutarsa mantığında işlediği için güvenip bu yola atılmak biraz zor oldu. Ama sevdiğin bir şeyin peşinden gitmek için risk almaya değer.

Sporu tamamen bıraktın mı?

11 yaşımdan beri lisanslı koşucuyum. Sporsuz geçen bir günde kendimi rahat hissetmiyorum. Fit kalmak için artık spor yapıyorum. Pole dansa merak sardım bugünlerde. Onun dışında her gün yoga yaparım, evde yaptığım egzersizlerim var. Olabildiğince çok yönlü olmaya çalışıyorum. Ama tabi sporcu olarak bir kariyer yapmayı artık düşünmüyorum. Sanat aşkım, spor aşkımdan üstün geldi. Hayatta önceliklerimizi belirlediğimiz bir an oluyor. Benim de bütünüyle kendimi ait hissettiğim meslek oyunculuk.

Haberin Devamı

İstanbullu Gelin’de oynamak nasıl geldi?

2,5 yıldır sektördeyim ama bu dizi profesyonel anlamda ilk dizim. İlk başlarda çok panik oldum, korktum. Ama ekibi tanıdıktan sonra ne kadar şanslı olduğumu anladım. Karakter her geçen gün açıldıkça izleyenler de sevmeye başladı bu da beni çok mutlu ediyor.

Özgürlüğüme düşkün biriyim

Tanınır olduktan sonra seni şaşırtan neler oldu?

İnsanların neden bana baktığını başlarda anlamıyordum. Acaba tanıştığımız için mi bakıyorlar yoksa bir şey mi diyecekler diye bende onlara bakıyordum. İnsanların ilgisiyle karşılaşmak çok güzel bir şeymiş.

Dizideki gibi büyük ve geleneksel bir aileye gelin olmak ister misin?

Haberin Devamı

Özgürlüğüme düşkün bir insanım. Biraz alaturka tarafım da vardır. Örf, adet, gelenek ve göreneklerimizi bilirim. Hayatıma müdahale ettirebilecek kadar taviz verebileceğimi düşünmüyorum. Yani benden bir İstanbullu gelin çıkmaz! Büyük de konuşmak istemem.

Duygusal zeka benim için önemli

İçinde nasıl bir kadını oynama arzusu var?

Savaşçı, güçlü, baskın, mücadeleci, faydalı mesajlar verebileceğim bir kadını oynamak çok isterim.

Peki ilişkilerinde nasıl birisin?

Biraz ketum bir yapım var. Çok tanıdığım arkadaşım vardır ama özelimi paylaştığım kişi sayısı çok azdır. Ama sadık bir arkadaşımdır. Haksızlığa uğrarsam da tepkimi göstermekten çekinmem, hakkımı yedirmem.

Peki ya aşk hakkında ne dersin? Nasıl biri seni etkiler?

Zeka düşkünüyüm. Hayatıma girecek kişi kesinlikle zeki olmalı. Bir kişinin duygusal zekasında bir eksiklik varsa bana çok itici gelir. Karşımdaki insanda duruş, tarz ve zeka seviyorum. Eğlenceli ve iletişime açık biri beni etkileyebilir.

Haberin Devamı