Gazete Vatan Logo

Sanatçılar ve halk Bademli için buluşuyor

Sanatçılar ve halk Bademli için buluşuyor

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Bademli Köyü, doğal güzelliği, koyları, zeytin ağaçları ile gerçek bir cennet köşesi. Bir çevre katliamı tehlikesi ile karşı karşıya Bademli.

Bütün bu güzelliklerine rağmen köyün halkı yoksul. Ne zeytincilikten ne de balıkçılıktan geçimlerini sağlayamıyorlar.

Köy halkının kurduğu Bademli Kültür Sanat ve Gelişim Derneği, köyde bir bilinç yaratmayı, tehlikelere karşı dikkat çekmeyi ve sorunlarına ilişkin çözümler üretmeyi hedefliyor. Bu hedeflerini hayata geçirmek için geçtiğimiz sene bir festival yaptılar. Bademli tarihinin bu ilk festivali 2014 Ağustos'unda yapıldı. 3 gün süren festival boyunca köy içinde konserler, resim - fotoğraf sergileri, tiyatro gösterimleri ve edebiyat söyleşileri yapıldı. Bademli köyü bir çok sanatçının yanı sıra köy dışından festival için gelen binlerce kişiyi de ağırladı.

Dernek, festivalin bu sene yapılacak olan ikincisini Sanat Meclisi ile birlikte örgütlemek için Sanat Meclisi'ne başvuruda bulundu. İstanbul'da yapılan Sanat Meclisi Festivallerini duymuşlardı. Benzeri bir festivali köye taşımak istiyorlardı. Program içeriğinden tüm teknik hazırlıklara kadar her süreci birlikte örgütlemeyi teklif ettiler. Sanat Meclisi de yapılan bu teklifi değerlendirip kabul etti. Anadolu'nun bu köyünden gelen teklif herkesi heyecanlandırmış ve sevindirmişti. Ayrıca İstanbul'daki bu Sanat Buluşmalarını İstanbul dışına taşıma hedefi de vardı. Böylece ilk adım atılacaktı.

Haberin Devamı

Teklifin kabul edilmesinin ardından çalışmalar başladı. Dernek ve Meclisin ortak toplantılarında kimlerin katılacağı, nelerin olacağı, teması, yeri, tarihi, her şeyi birlikte belirlendi...

Festival bu sene 7 - 8 - 9 Ağustos'ta yine köyün içinde yapılacak...

Grup Yorum'dan Fuat Saka'ya, Ogün Sanlısoy'dan Efkan Şeşen ve Barış Güney'e kadar pek çok ismin sahne alacağı ücretsiz festival 'Deniz, güneş, sanat, imece / Al çadırını Bademli'ye' sloganıyla 7- 8- 9 Ağustos 2015 tarihlerinde çok sayıda kişiyi buluşturacak.

Festival ücretsiz olacak. Festival süresi boyunca çadır kamp da kurulacak. İsteyen çadırını alıp gelecek ve festival boyunca Bademli'de kalabilecek...

Haberin Devamı