Gazete Vatan Logo

Sanata ve lezzete doyacaksınız

Şehirde yeni trend sanatı ve yemeği buluşturan müze restoranlar. İşte Pera Müzesi’nden İstanbul Modern’e alternatif adresler.

Sanata ve lezzete doyacaksınız

Sergi ve müzeleri gezdikten sonra cafe veya restoranlarında soluklanıp bir şeyler atıştırmak oldukça keyiflidir. Pek çok müze bünyeleri içerisinde açtıkları şık restoranlarıyla adlarından söz ettiriyor. Servis kalitesi, manzara ve yemeklerinin lezzetiyle ön plana çıkan bu restoranlar, müze ziyaretçileri dışında gelenlerden de oldukça talep görüyor.

Deniz havası sevenlere: Modern Restaurant

İstanbul Modern içerisindeki restoran, boğaz manzarası ve servis kalitesiyle pek çok kişinin buluşma noktası. olmuş durumda. Özellikle pizza ve ev yapımı makarnalar mönünün yıldızı durumundalar. 15’inci İstanbul Bienali’ni ve “Türkiye Sinemasında Ustalar: Lütfi Akad” sergisini ziyaret etmet için bugün son gün! (Kişi başı 15-60 TL arası, perşembe müze girişi ücretsiz.)

Deniz Müzesi’nin içinde yer alıyor

Beşiktaş’ta bulunan müzede görkemli kayıkları inceleyebilir hemen ardından Bord Food & Drinks’e geçebilirsiniz. Mantar soslu dana madalyon (50 TL), 180 gramlık dana bacon burger (30 TL) ve chicken slider sandviç (24 TL) ve chilli con carne pizza (30 TL), tavsiye edilir... (Pazartesi kapalı, 09.00-00.00.)

Haberin Devamı

Geleneksel tatlara modern dokunuş

Salt Galata’nın içinde yer alan Neolokal geleneksel lezzetleri günümüze uyarlıyor... Kuzu ve pancar borani, çerkez ördeği, içli köfte, hünkar beğendi, mücver ve palamut mutlaka denenmeli. Karşınızda uzanan tarihi yarımada manzarası da görmeye değer.

Yemek öncesi Osmanlı Bankası Müzesi’nin kalıcı koleksiyonunu görebilir, Robinson Crusoe 389’un raflarına göz gezdirebilirsiniz. (Kişi başı 30-70 TL arası, pazar - pazartesi günleri hariç 19:00 - 00:00 açık.)

Rumeli Hisarı’nın gözdesi oldu

Borusan Contemporary bünyesinde yer alan Borusan Müze Cafe, 2007’den beri hizmet veriyor. Boğaz manzarasına karşı kahvaltı ve brunch keyfi yaşamak istiyorsanız kaçırmayın. (Kişi başı 10-35 TL, cumartesi-pazar: 10:00 - 19:00 arası ziyaret edilebilir.)

Genç şeflerin lezzetlerini tadabilirsiniz

Sakıp Sabancı Müzesi’nde, yer alan MSA’nın Restoranı’nda geleceğin parlak şeflerinin elinden birbirinden lezzetli yiyecekler tadacaksınız. Islak burger, altın çilekli milföy, dana kaburga ve taco seçenekleri arasında ise dana yanak mönünün favorileri. (Kişi başı 15-45 TL)

Haberin Devamı

Müzede dünyaca ünlü sanatçı Ai Weiwei’nin eserlerini bir araya getirilen “Ai Weiwei Porselene Dair” sergisi de ziyaret edilebilir.

Kahvesi ve kruvasanıyla müdavimlerini yarattı

Temalı film gösterimleriyle, koleksiyonuyla ve takibe alınması gereken süreli sergileriyle Pera Müzesi; kafesiyle de konuşuluyor. Mönüde salatadan sandviçlere, makarna çeşitlerinden ağızlara şenlik tatlılara kadar her şey var.

Hafta sonları kruvasan ve kahveyle güne başlamak isteyenler için de ideal. (Kişi başı 8-25 TL arasında)

Pera Müzesi bugün erecek İstanbul Bienali’ne de ev sahipliği yapıyor. Oryantalist Resim Koleksiyonu ile Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu da görmeye değer.

(Pazartesi kapalı, cuma 18:00-22:00 arası müze girişi ücretsiz.)

Çocuk ruhunu kaybetmeyenlere...

İstanbul Oyuncak Müzesi’nin alt katında bulunan Müze Cafe’de çayınızı yudumlarken oyuncakların içinde düşlere dalacaksınız. Kafe, salı günleri 11:00-13.00, 14.00-16.00 saatlerinde kitap etkinlikleri de düzenliyor.

Haberin Devamı

Osmanlı yemeklerine doyamayacaksınız

Topkapı Sarayı’nın içinde yer alan, Konyalı Lokantası’nın mönüsünde Osmanlı ve Türk mutfağının nefis lezzetleri yer alıyor. Kebapları, Osmanlı şerbetleri ve baklava çeşitleri denenmeli. (Mekanda kişi başı ücret ortalama 100 TL.)