Gazete Vatan Logo

Sanata damga vuran eserler ilk defa sergileniyor

Portakal Müzayede Evi’nde 18 Mayıs’a dek sürecek olan Satışlı Sergi’de, Victor Vasarely, Anish Kapoor ve Ai Weiwei gibi dev isimlerin önemli eserleri ilk defa sergilenecek.

Sanata damga vuran eserler ilk defa sergileniyor

Bugüne dek birbirinden önemli müzayede ve sergilere ev sahipliği yapan Portakal Müzayede Evi’nde bahar sezonu “Satışlı Sergi” ile başladı. 1914’te kurulan ve 2004’ten bu yana dünyanın önemli sanatçılarının eserlerini Türkiye’deki koleksiyonlara kazandıran müzayede evinde 18 Mayıs’a dek sürecek olan Satışlı Sergide, beğendiği yapıt için “Satın alıyorum” diyen ilk sanatsever eserin yeni sahibi olacak.

Eserler 20 bin - 1.5 milyon TL arasında

Aralarında Victor Vasarely, Anish Kapoor, Antony Gormley, Ai Weiwei’nin de yapıtlarının bulunduğu Satışlı Sergi’de yapıtlar 20 bin TL ile 1.5 milyon TL arasında değişiyor. Portakal Müzayede Evi’nin dördüncü kuşak direktörü Maya Portakal Bitargil, “Yıllardır Türkiye’deki koleksiyonları derinleştirmek ve zenginleştirmek tutkusuyla emek veriyoruz. Böyle özel bir koleksiyonu dünya sanat piyasasının kalibre ettiği fiyatlarla Türkiye’de satışa sunmaktan heyecan duyduğunu” söylerek sözlerine şöyle devam etti: “İlk defa satışa çıkacak olan bu eserler, söz konusu sanatçının en iddialı dönemlerinde imza attıkları eserleri. Bu koleksiyon Avrupalı koleksiyoner bir aileden geliyor.”

Haberin Devamı