Gazete Vatan Logo

Sanata Bi Yer Platformu genç sanatçı adaylarının yanında

Sanata yönelik sosyal sorumluluk platformu Sanata Bi Yer’in “Sergi 18” başlıklı 2’nci karma sergisi, bu hafta sonu Bomontiada’da sanatseverleri karşılıyor.

Sanata Bi Yer Platformu genç sanatçı adaylarının yanında

Doğuş Grubu tarafından kurulan Sanata Bi Yer platformu 2015 yılından bu yana genç sanatçı adaylarının çalışmalarını sanatseverlerle buluşturuyor ve Doğuş Grubu’na ait mekanları sergileme alanlarına dönüştürmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıllarda sanata verdiği destekler ile hem genç sanatçıları hem de sanatseverleri sanat ile buluşturan ‘’Sanata Bi Yer’’ platformu tam da bu amaçla yola çıkıp, güzel sanatlara ilgi duyan ve bu alanda eğitim alan genç sanatçı adaylarına görünür olma ve çalışmaları için yeni alanlar yaratmanın önünü açıyor. Çalışmalarını doğru yerde, doğru kişiler ile buluşturmak isteyen genç sanatçı adaylarına, işlerini sergileyebilecekleri ve ulaşılabilir olacakları alternatif mekanlar yaratıyor.

‘’Çünkü Sanat Alan İster’’ mottusu ile başlayan bu yolculukta “Sanata Bi Yer’’ platformu, bilinen sergileme algılarını kırarak sanatı sokağa çıkarıyor ve sanatseverlere genç sanatçıların çalışmaları ile ansızın karşılaşma fırsatı sunuyor. Bu karşılaşma alanları hem izleyiciler için hem de üretimlerini paylaşmak isteyen genç sanatçılar için bir buluşma noktası oluyor. Sanata Bi Yer platformunda web sitesine kayıtlı 900’ü aşkın üye ve 3 bin 500’den fazla çalışma bulunuyor. Her geçen yıl büyümeye devam eden bu aileden 300 öğrencinin, 400’ü aşkın çalışması Doğuş Grubu’na bağlı restaurant, showroom ve festival alanlarında sergilenirken 60’ı aşkın çalışma ise bu yolculukları sonucunda yeni evlerine ulaştı. Sanata Bi Yer Platformu’nun bu yılki sergisi, bu hafta sonu Bomontiada Avlu’da bir pop-up sergi ve eş zamanlı olarak Leica Gallery İstanbul’da gerçekleşecek olan ‘’Sanata Bi Yer 18’’ sergisi ile sanat eğitimine devam etmekte olan öğrencilerin çalışmalarına yer veriyor. Farklı üniversitelerden 25 öğrencinin çalışmalarına yer veren seçkide resim, heykel, fotoğraf, baskı-edisyon gibi farklı disiplinlerde üretilen işler sergilenecek.

Haberin Devamı