Gazete Vatan Logo

Sanat filmlerinde oynamak istiyorum

Baba Nerdesin Kayboldum filmiyle ilk festival filmi deneyimini yaşayan Bestemsu Özdemir, daha çok sanat filminde oynamak istediğini söyleyerek, “Sanat filmleri daha gerçek” diyor.

Sanat filmlerinde oynamak istiyorum

Hayat sizin için nasıl gidiyor bugünlerde?

Çok yoğun ve telaşlı bir dönem içindeyim. Uykusuzluk biraz yoruyor ve uykusuz olduğumda negatif görünüyorum. Normalde çok pozitif biriyim.

Ege’nin Hamsisi’nde rol alıyorsunuz nasıl gidiyor?

Ege’nin Hamsisi’nde rol almak benim için büyük şans oldu. Daha önce hiç komedi yapmamıştım ve burada çok şey öğreniyorum. Bu yüzden bende yeri ayrı. Aynı şekilde şimdi vizyona girecek olan Baba Nerdesin Kayboldum filmi de ayrı bir şans oldu. Şans eseri içine dahil olduğum bir işdi.

Böyle bir filmde olmak nasıl hissettiriyor?

Bu iki sene önce çekiğimiz bir filmdi. Henüz görmediğim ve izlemediğim için bir yorum yapamıyorum. İlk kez birazdan sizinle birlikte izleyeceğim.

Festivallerden ödüllerle dönen bir filmde rol almak özgüven veriyor mu?

Festival filminde rol almak çok başka bir şey. Çok başka, samimi ve gerçek bir dünya kuruluyor. Popüler kültüre hitap etmek için zorlama şeyler yok.

Sanat filmlerine daha çok ağırlık vermeyi düşünüyor musunuz?

Evet. Sanat için yapılan filmlerde daha çok yer almak istiyorum. Daha rahat içine girebildiğiniz dünyalar kuruluyor bu filmlerde. Çünkü zorlama bir şey yok. Dizideki gibi zorlama uzatma çabaları yok.

Haberin Devamı

Acılarımı içimde yaşayan biriyim

Filmin konusu ne?
Bir ailenin babasını kaybetmesini ve sarsılmasını anlatan bir film. Hepimizin hayatından bir şeyler bulup, empati kurabileceğimiz bir hikaye. Benim canlandırdığım Fulya karakteri de aileyi bir arada tutan, idealist, ilkeleri olan, denge kuran biri. Öğretmenlik yaparken sisteme direnen bir kadın.
Siz de güçlü ve idealist misiniz?
Hepimizin idealleri var. Ama bunlar uğruna yapabileceklerim var, yapamayacaklarım var. Güçsüz biri değilim ama hepimizin güçzsüz anları olabiliyor. Çıkıp da ben çok güçlü biriyim diye bağırmam, illa ki zayıf noktalarım var. Bir sorun olduğunda dışarıdan yardım alanlardan değilim. Biraz daha içimde yaşayıp, dışarı gülen biriyim. Herkes acımı bilmek zorunda değil.
Aşk çok yüce ve bambaşka bir duygu herkes yaşamalı
Aşka karşı bakışınız ve duruşunuz bugünlerde nasıl?
Aşk dünyanın en güzel ve en korkutucu duygusu. Aşık olursam da saklamam. Aşk, çok fazla yaşandığına inandığım bir şey değil, çok kıymetli ve özel bir şey. İnsanların sürekli çıkıp aşık olması bana gerçek ve samimi gelmiyor. Aşk çok yüce ve başka bir şey. Yaşamayan varsa bu duyguyu umarım yaşar. Ben yaşadım ve gördüm ki bunu acısıyla tatlısıyla tecrübe etmek müthiş bir şey.
Kendimi yazarak daha iyi ifade ediyorum
Ne kadar başarı odaklısınız?
Bir şeyi tam yapmak isterim. Mükemmeliyetçilik gibi değil de insanlarda olan Bestemsu imajına yakışır şeyler yapmak isterim.
Hangi kadın tipi sizden çıkmaz?
Hiç öyle bir şeyim yok. Her şeyi oynamak istiyorum ve oynarım. Oyuncuyum ve hepsinin tadını almak istiyorum. Çok şükür bugüne kadar hep farklı rolleri oynadım farklı tatlar aldım. Bundan sonra da umarım aynı şeyler olur.
Yazmakla aranız nasıl?
Annem derdini hep yazarak anlatır. Bu bize de geçti. Derdimizi yazarak anlatırız. Evde kimse birbirine bağırmaz, tartışmaz. Mektup yazıp masaya bırakırız. Kendimi yazarak daha iyi ifade ediyorum. Çünkü sinirle çıkan söz çok başka yollara saptırıyor. Ama yazarken, içini kağıda döküp, sonra onu karalayıp daha yapıcı şeyler yazabiliyorsun.
Yazının dili çok kuvveti. Ve evimizde hala mektuplaşma var ve çok eğlenceli.

Haberin Devamı