Gazete Vatan Logo

Sanat, eğlence ve bilim dolu bir sömestr çocukları bekliyor

Yarıyıl tatili bugün başladı. Tatili şehirde geçirecekler için eğlenceli, bilim ve sanat birçok dolu etkinlik var. Bu etkinliklerde çocuklarınız eğlenirken öğrenecek hem de yeni bakış açıları ve ilham kaynakları keşfedecek.

Sanat, eğlence ve bilim dolu  bir sömestr çocukları bekliyor

Akbank Sanat atölyeleri ilham veriyor

Çocukları yıllardır sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, yarıyıl tatili boyunca birbirinden eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor. Heykelden geometriye, felsefeden tasarıma pek çok konuda konusunda uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilecek atölyeler ile çocuklar yarıyıl tatili boyunca eğlenirken, aynı zamanda da öğrenme fırsatı bulacak. Yaşları 6 ile 14 arasında değişen çocuklar; Rengarenk Kupalar, Çantamı Tasarlıyorum, Çocuklar İçin Felsefe Atölyesi, Sürrealist Oyunlar Atölyesi, Geometrik Sanat, İleri Dönüşüm Heykel Atölyesi gibi etkinliklerle tatilin tadını çıkaracak.

Penguenler ile unutulmayacak bir macera

Okula kısa bir mola veren çocukları, İstanbul Akvaryum’da Türkiye’nin ilk kutup penguenleri ve birbirinden ilginç 17 bin kara ve deniz canlısı bekliyor. İstanbul Akvaryum’un Güney Kutbu temasında yer alan penguenlerin beslenmesini her gün 10:00-10:30 saatleri arasında izleyebilirsiniz. Saat 15:00 itibari ile kutuplara göre simüle edilen ve geceye dönen alanda ise penguenlerin uyumalarına şahit olabilirsiniz. Ana tankta yer alan hemşire köpekbalıkları, vatozlar, orfozlar ve diğer canlıların beslenmeleri de pazartesi günleri hariç her gün saat 11.00’da Panama tünelinde gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Emaar Square Mall’da Sıradışı Hayal Gücü Stüdyosu

Emaar Square Mall, sömestr tatilinde çocuklar için “Karneval” düzenliyor. Cartoon Network,

Emaar Square Mall’de kuracağı Hayal Gücü Stüdyosu (Imagination Studio) alanı ile çocuklara sınırsız eğlence sunacak. Çocuklar en sevdikleri Cartoon Network sahnesini seçerek o karakterlerin dünyasına girerken, artırılmış gerçeklik ile kendilerini Ben 10 karakterlerinden birine dönüştürebilecek. Aynı zamanda Seslendirme Stüdyosu’nda sevdikleri karakterlere de kendi seslerini verecekler.

Muhteşem üçlüde ‘Ortak Bilet’ avantajı

Merlin Entertaintments, tatil boyunca üç eğlence merkezi için cazip alternatifler sunuyor. Çocuklar hayranı oldukları ünlüleri yakından görme fırsatı sunan MadameTussauds Müzesi’ni, okyanus canlılarını yakından tanıyabilecekleri Sea Life’ı ve yaratıcılıklarını geliştiriren Legoland Discovery Centre’ı fiyat avantajı sağlayan bir ‘Ortak Bilet’ alarak ziyaret edebilirler.

Haberin Devamı

Moda127’de yaratıcılıkları gelişsin

Atölye Moda127 yarıyıl tatilinde minikleri de düşünüp, üç derslik bir program hazırladı. Pazartesi, perşembe ve cuma günleri, iki saat süren yaratıcı atölyeler 7-12 yaş çocukların hem el becerisini geliştiriyor, hem de yaratıcılık için araç ve teknikler kullanıyor. Polimer Kil ile Karakter Yapımı, Küçülen Kağıt ile Sanat Akımları gibi atölyeler için detaylı bilgi: moda127@yahoo.com.tr’de.

Uniq’te alternatif çok

Uniq’te, tatil süresince birçok çocuk oyunu miniklerle buluşacak. Ayrıca dünyaca ünlü sihirbaz, Kubilay QB Tunçer ile çocuklara sihirli bir şov yaşatan Akıllı Çocuklar Kulübü yarıyıl hafta sonları Uniq İstanbul’da olacak. Buz pateni sahası da profesyonel ekibi ve antrenörleriyle çocukları bekliyor.

KidZania’da Karne Partisi’ne davetlisiniz

Haberin Devamı

Dünyanın ilk çocuklar ülkesi KidZania, karnesini alan çocuklar sevinçlerini coşkuyla kutlasın diye 20 Ocak Cumartesi günü ‘Karne Partisi’ düzenliyor. Ay boyunca arkadaşlığın da kutlanacağı birbirinden eğlenceli etkinliklerde, minik misafirlere bir sonraki gelişlerinde kullanabilecekleri “Arkadaşlara özel indirim” kuponu armağan edilecek.

KidzMondo’da teknoloji var

KidzMondo Teknopark Sömestr Atölyeleri ile çocuklar dijital dünyayı keşfedecek. Kodlama, Mobil Kodlama, 3D Tasarım ve Robot Tasarım eğitimleri ile hem eğlenecek hem öğrenecekler. Atölyelere katılacak 5-12 yaş arası çocuklar tüm gün KidzMondo’da seçtikleri meslekleri de deneyimleyecek.
Winx’ten özel gösterim
Bu yıl Sony Çocuk kanalındaçocukları yep yeni maceralarla buluşturan Winx Club, aynı zamanda eşsiz fırsatlar da sunuyor. Toyzz Shop Mağazaları’ndan Winx Club Bebeği alanlar 10 Şubat’ta gerçekleşecek Winx Dünyası özel gösterimini soluksuz izleyecekler. Galaya çocukların sevdiği ünlü youtuber ve internet fenomeni Meryem Can da katılacak! 31 Ocak’a kadar Toyzz Shop mağazalarından Winx Club Bebeği alanlar, verilen kazı kazan kartıyla Winx Dünyası özel gösterimini izlemeye hak kazanıyor.
Watergarden safari dünyasının kapılarını açıyor
Watergarden İstanbul’da çocuklar Afrika bozkırlarının en güçlü, en büyük ve en hızlı kahramanlarının bulunduğu Safari Dünyası ile tanışacak. Tatil boyunca 12.00 ila 19.00 saatleri arasında her yarım saatte bir Safari Dünyası etkinliğinin gerçekleştirileceği Watergarden İstanbul’un Taze Pazar B-1 katında çocuklar, bozkıra uygun kıyafetlerini giyip, safari araçlarıyla tura çıkarak sürpriz maceralara atılacaklar.

Haberin Devamı