Gazete Vatan Logo

Samsung'un telefon fiyatları kafaları karıştırdı!

Güney Kore merkezli teknoloji üreticisi Samsung, Galaxy S20, Galaxy S20 Plus, Galaxy S20 Ultra isimli yeni telefonlarını duyurdu, Türkiye'de satışa çıkarıyor. Ancak fiyatları kafa karışıklığına yol açtı.

Samsung'un telefon fiyatları kafaları karıştırdı!

Samsung dört yeni telefon tanıttı. İlk açıklanan fiyatlar ile 6 Mart tarihinden itibaren belirlenen telefon fiyatlarının farklı olması ise dikkat çekti. Ön sipariş kampanyası çerçevesinde yeni cihazların lansman fiyatları Galaxy S20 için 7.799 TL, Galaxy S20+ için 9.299 TL ve Galaxy S20 Ultra için 11.999 TL olarak belirlendi. Ekranı katlanabilen Galaxy Flip Z ise 13.499 TL'den alıcısına ulaşıyor. Ancak 6 Mart tarihinde fiyatlar değişecek. Galaxy S20 serisinin tavsiye edilen perakende satış fiyatları 6 Mart’tan itibaren geçerli olmak üzere Galaxy S20 için 8.299 TL, Galaxy S20+ için 9.299 TL ve Galaxy S20 Ultra için 12.499 TL olacak. Galaxy Z Flip’in perakende satış fiyatı ise yine 6 Mart’tan itibaren 14.499 TL.

6 Mart tarihinden itibaren duyurusu yapılan yeni telefonlar için kampanya sona erecek ve fiyatlar artacak. Şirket, telefonların fiyatlarına zam uygulamıyor. İçlerinde en çok şaşırtanı ise ekranı ikiye katlanan telefon Galaxy Flip Z.

ZENGİN GÖRÜNTÜ KALİTESİ

Samsung Electronics, yeni amiral gemisi serisi Samsung Galaxy S20 serisini dün akşam tanıttı. Galaxy S20 serisi, yapay zekâ (AI) ile Samsung’un geniş görüntü sensörünü bir araya getirerek daha iyi bir görüntü kalitesi sağlayan yeni bir kamera teknolojisi sunuyor. Galaxy S20 serisinin daha büyük görüntü sensörü sayesinde kamera çözünürlüğü ciddi seviyede artıyor; düzenleme, kesme ve zoom için eklenen özelliklerle detaylı görüntüler elde edilebiliyor. Galaxy S20 ve Galaxy S20+’ta 64MP, Galaxy S20 Ultra’da ise 108MP kamera bulunuyor. Daha büyük sensörler sayesinde çok fazla ışık yakalanabiliyor ve böylelikle düşük ışık şartlarında dahi zengin görüntü kalitesi sağlanıyor.

Haberin Devamı

Galaxy S20 Ultra, dokuz pikseli sensör seviyesinde tek bir pikselde bir araya getiren piksel birleştirme (nona-binning) teknolojisini kullanarak, yüksek çözünürlüklü 108MP mod ve 12MP mod arasında dinamik geçişe izin verme seçeneği ile daha da ileriye gidiyor. Galaxy S20’de Hibrit Optik Zoom ve yapay zekâdan güç alan Dijital Zoom’u içeren Super Çözünürlüklü Zoom’u bir arada kullanan Space Zoom teknolojisi sayesinde, çok uzaktayken bile yakın plan zoom yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Galaxy S20 ve Galaxy S20+ akıllı telefonlarda 30x’e varan zoom kullanılıyor. Galaxy S20 Ultra’da ise devrim niteliğindeki katlanan lensler ile bir adım daha ileriye gidiliyor ve yapay zekâ ile güçlendirilmiş, yüksek zoom seviyesinde görüntü kalitesindeki kaybı azaltan çoklu-görüntü işlem ile kullanıcılar 100x’e varan Süper Çözünürlük sayesinde daha net görüntü deneyimi yaşayabiliyor. Tek Tuşla Çoklu Çekim (Single Take) özelliği, bir yandan anın fotoğrafını çekerken diğer yandan da o anı yaşamanızı sağlıyor.

Yapay zekâ ile güçlendirilmiş kamera teknolojileri sayesinde Galaxy S20 serisi yaşadığınız anı daha iyi şekilde yakalamanız için siz tek bir çekim yapsanız da o sizin için canlı odak, kırpılmış, ultra geniş açılı çekim gibi çok sayıda farklı formatta fotoğraf ve video oluşturabiliyor. Galaxy S20, gerçek dünyadaki renkleri ve görüntü kalitesini yakalayabilmeniz için 8K video çekimleri yapmanızı sağlıyor. Çekiminiz bittiğinde videonuzu Samsung QLED 8K TV’ye aktararak izleyebiliyor veya bir 8K videodan bir kareyi alarak onu yüksek çözünürlükte bir fotoğrafa dönüştürebiliyorsunuz.

Haberin Devamı

AYNI ANDA 8 KİŞİ İLE GÖRÜNTÜLÜ SOHBET

Süper Dengeli Çekim, hiza sabitleme ve yapay zekâ hareket analizi sayesinde, en engebeli ortamlarda çekilmiş videolar bile aksiyon kamerası kullanılarak çekilmiş gibi görünüyor. Müzik Paylaşımı (Music Share) özelliğiyle, cihazınızı Bluetooth ile aracınızın gerekli özelliklere sahip müzik sistemine ya da hoparlörüne bağlayarak yol boyunca arkadaşlarınızla birlikte DJ’lik yapabiliyorsunuz. Galaxy S20, Google Duo ile özel ve entegrasyon sayesinde görüntülü sohbet deneyimini daha da iyileştiriyor, Duo’nun yeni özellikleri Galaxy S20’de ilk kez kullanılıyor.

Artık telefonla arama klavyesinde Duo butonuna basarak görüntülü sohbet başlatabilirsiniz. Google Duo tüm işletim sistemleriyle uyumlu olduğu için istediğiniz herkesle görüntülü konuşabilirsiniz. Ayrıca aynı anda 8 kişiyle de görüntülü sohbet etmeniz mümkün.

Haberin Devamı

Samsung’un iş ortağı Microsoft 2020 ilkbaharında ünlü Forza Street oyununu Galaxy Store’da satışa sunarak ilk defa bu oyunu mobil ortama taşıyacak. Galaxy S20; hızlı işlemcisi, 12GB RAM, AKG ses düzenleyicisi ve üstün seviye performans için ayarları optimize etmek üzere arka planda sürekli çalışan oyun desteğiyle etkili bir oyun deneyimi sunuyor.

1 TB HAFIZA DESTEĞİ

Galaxy S20, cihazı çip seviyesinden yazılım seviyesine kadar koruyan mobil güvenlik platformu Knox tarafından korumaya alındı. Galaxy S20’de ayrıca, donanım tabanlı saldırılara karşı koruma amacıyla yeni ve güvenli bir işlemci kullanıldı. Büyük ve akıllı bataryasından güç alan Galaxy S20 serisinde 25W hızlı şarj standart olarak sunulurken, Galaxy S20 Ultra modeli 45W Süper Hızlı (Super Fast) şarjı da destekliyor; tüm modellerde 128GB geniş bir depolama alanı standart olarak sunulurken ayrıca 1TB arttırılabilir hafıza desteği de sağlıyor.

Galaxy S20’deki One UI 2 arayüzü net, basit ve kullanımı kolay bir arayüz olarak dikkat çekiyor. Aynı zamanda Galaxy S20 serisinde SmartThings ile akıllı evinizi uzaktan yönetmeniz, Samsung Health ile belirli sağlık bilgilerine ulaşmanız mümkün oluyor.

Ayrıca Galaxy S20 serisi mart ayında Türkiye’de yetkili mağazalarda satışa sunulacak. Cihazların tavsiye edilen perakende satış fiyatları Galaxy S20 için 7.799TL, Galaxy S20+ için 9.299TL ve Galaxy S20 Ultra için 11.999TL...

Samsung, Galaxy S20 serisi yeni telefonlarıyla birlikte ayrıca ekranı ikiye katlanabilen telefonu Galaxy Z Flip'i duyurdu. Samsung'un ekranı katlanabilen yeni telefon modeli Galaxy Z Flip modeli 6.7 inç'lik Dynamic AMOLED ekranla geliyor ve 2636x1080 piksel çözünürlük sunuyor.

Cihazın ekranı 1100 nit parlaklığa ulaşabiliyor ve 2.000.000:1 kontrast oranı ile dikkat çekiyor. Tasarım tarafına baktığımızda menteşenin olduğu kısmın iki kenarına küçük kauçuk parçaları dahil eden Güney Koreli şirket; olası darbelerin etkisini düşürmek istemiş. Ekran çerçeveleri ise kalın ve çok biraz da yüksek görünüyor. Bu sayede kapak kapatıldığında ekranın darbe alması engelleniyor.

KABLOSUZ HIZLI ŞARJ DESTEĞİ

Galaxy Z Flip'in yazılımı alt ve üst ekranda iki ayrı pencere çalıştırılmasına izin veriyor. Uyumlu uygulamaları alt ekrana kontrol panelini yerleştirebilecek. Dış kısımda da gerekli bilgilerin okunabileceği ve özçekim vizörü olarak kullanılacak 1.06 inçlik küçük bir AMOLED dokunmatik bir ekran daha yer alıyor. Qualcomm'un Snapdragon 855 Plus işlemcisinden güç alan telefonda ayrıca 8GB LPDDR4X RAM ve 256GB depolama kapasitesi kullanıcıya sunuluyor. 3300mAh kapasiteli batarya kablolu ve kablosuz hızlı şarj desteği ile geliyor.

MART AYINDA SEVKİYATLAR BAŞLIYOR…

Dış mini ekranın yanında yer alan kamera paketinde 12MP çözünürlüğünde OIS destekli ana sensör ve 12MP çözünürlüğünde ultra geniş sensör yer alıyor. İç kısımdaki kamera ise 10MP çözünürlüğünde. Parmak izi okuyucu ise yan kısma entegre edilmiş. Samsung Galaxy Z Flip modelinin fiyatı ise 13 bin 499TL olarak belirlendi ve cihaz ön siparişe çıktı. Mart ayında ise sevkiyatlar başlıyor.