Gazete Vatan Logo

Samsung’un kendini affettirdi!

Geçtiğimiz yıl patlayan Note 7 skandalıyla zor günler yaşayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un yüzü, yeni akıllı telefonu Galaxy S8’in satış rakamlarıyla güldü.

Samsung’un kendini affettirdi!

2016 yılında Note 7'inin ısınma ve patlama sorunu nedeniyle uçuşlarda bile yasaklanması, Samsung'un satışlarını ciddi derecede etkilemişti.Akıllı telefon pazarında kaybettiği prestiji geri kazanmak için hamleler yapan Güney Koreli teknoloji devi, 21 Nisan 2017'de Galaxy S8 ve S8 Plus modellerini satışa sunmuştu.Samsung, yeni modelleriyle bir aydan kısa bir sürede 5 milyondan fazla satış rakamına ulaştı.

Şimdilik sınırlı sayıda ülkede satışa sunulan telefonun satış rakamlarının ne kadarını S8 ya da S8 Plus'ın oluşturduğu ise açıklanmadı.Uzmanlar, S8'in rakibi iPhone ile kıyaslandığında nispeten ucuz fiyatıyla rekabet yaratabileceğini düşünüyor.

IHS Markit, geçtiğimiz günlerde satışa sunulan Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy S8'in maliyetini belirlemişti.
Şirket tarafından yayınlanan rapora göre, ülkemizde 3 bin 999 TL'ye satılan Galaxy S8'in şirkete maliyeti satış rakamının neredeyse 4'te 1'i IHS Markit tarafından açıklanan bilgilere göre Galaxy S8 modelinin üretim maliyeti yaklaşık 307 dolar.

Kaynak:Ntv

Haberin Devamı