Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Zirveye 'Kocaman' adım!

Zirveye 'Kocaman' adım!

Süper Lig'in 21. haftasında deplasmanda Başakşehir'e konuk olan Fenerbahçe maçı 2-0 kazanarak şampiyonluk yarışına dahil oldu!

Zirveye 'Kocaman' adım!

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında oynanan Medipol Başakşehir-Fenerbahçe müsabakasında Kanarya'nın golleri Fernandao'dan geldi.

Müsabakanın ilk yarısında 32. dakikada sol kanattan aldığı topu ceza sahasına doğru sürerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımının ve kendisinin ilk golünü atan Fernandao, maçın ikinci yarısının 56. dakikasında sağ kanattan Isla’nın ortasında yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. 72. dakikada yerini Alper’e bırakan Fernandao Fenerbahçe tribünlerinin alkışları eşliğinde yedek kulübesine geldi.

Abdullah Avcı, Chedjou'yu 54. dakikada oyundan çıkararak yerine Napoleoni'yi aldı. İkinci yarıda Arda ve Caiçara'yı da çıkaran Avcı, Bajic ve Kerim'i alarak gol aradı.

Kanarya deplasmanda kazandığı bu galibiyetle puanını 41'e yükseltti ve puan farkını maç eksiği olan Galatasaray ile 1 puana lider Başakşehir ile 2 puana düşürdü.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe'yi konuk eden Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı, Arda Turan'a ilk kez bir maçta 11'de şans verdi.

Haberin Devamı

Devre arasında İspanyol ekibi Barcelona'dan kiralık olarak kadroya katılan Arda, turuncu-lacivertli formayla ilk kez bir maçta 11'de sahaya çıktı.

Arda, Medipol Başakşehir formasını ilk kez Bursaspor deplasmanında giymiş ve ilk golünü bu maçta atmıştı. 31 yaşındaki oyuncu, Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor karşılaşmalarında da ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu.

Emre Belözoğlu'nun yerinde Gökhan İnler

Abdullah Avcı, kart cezalısı Emre Belözoğlu'nun yokluğunda ilk 11'de Gökhan İnler'e şans verdi.

Atiker Konyaspor karşılaşmasının uzatma dakikalarında kırmızı kart gören Emre'nin yokluğunda Avcı, orta sahanın ortasında Mahmut Tekdemir ile Gökhan İnler'i sahaya sürdü.

Avcı, sakatlığı sebebiyle hafta içi takımdan ayrı çalışan Brezilyalı orta saha oyuncusu Marcio Mossoro'yu da kadroya almadı. Mossoro'nun yerinde ise İrfan Can Kahveci görev yaptı.

Epureanu hastalığı nedeniyle kadroya alınmadı

Turuncu-lacivertli takımda Emre Belözoğlu ve Mossoro'nun yanı sıra gribal enfeksiyon nedeniyle dün gece ateşi yükselen savunmanın önemli isimlerinden Alexandru Epureanu da kadroda yer alamadı.

Haberin Devamı

Avcı, Epureanu'nun yerine Aurelien Chedjou'yu ilk 11'de sahaya sürdü.

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe karşısında Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Chedjou, Clichy, Mahmut Tekdemir, Gökhan İnler, Visca, İrfan Can Kahveci, Arda Turan ve Adebayor 11'iyle sahada yer aldı.

Chedjou 308 gün sonra sahada

Medipol Başakşehir'in Kamerunlu savunma oyuncusu Aurelien Chedjou, turuncu-lacivertli formayle ilk resmi maçına Fenerbahçe karşısında çıktı.

Sezon başında Medipol Başakşehir'e transfer olan Chedjou, Slovenya kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

Chedjou, son olarak Süper Lig'de 10 Nisan 2017'de Galatasaray forması ile Medipol Başakşehir'e karşı 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda sahaya çıkmıştı. O karşılaşmayı turuncu-lacivertliler 4-0 kazanmıştı.

Chedjou, 308 gün sonra Fenerbahçe'ye karşı sahaya çıkarak, bir maçta görev aldı.

Haberin Devamı